Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Eylül '07

 
Kategori
Organik Ürünler
 

Üzümün çekirdeklisini yiyelim ilaç mubarek

Üzümün çekirdeklisini yiyelim ilaç mubarek
 

En sevdiğim meyvelerdendir üzüm. Çocukluğumda bir eşeğin üzerine koyduğu iki küfeye önce yaprakları ile donatırlardı sonra alabildiğince sulu sulu üzümleri doldururlar sonra eşeğin yularından tutarak mahalleleri dolaşarak satarlardı.

En sevdiğimiz de İzmir üzümü idi hem tadı hoş, hem de çekirdeksiz eziyetsiz. En çok da filmlerdeki gibi salkımı şöyle havadan tutup Erol Taş misali yemekti, nelere özeniyoruz Allahım ya.)

Bugün okuduğum bir yazıda aslında üzümün çekirdeklisinin insan vücuduna olan faydalarını öğrenince, üstelik tam bağ bozumu zamanı olduğunu, üzümün bolca ve ucuz olduğu zamanda faydalarını anlatmak boynumun borcu oldu efendim. Minik minik bilgiler;

Üzüm çekirdeğinin temel görevi antioksidan olması imiş.

Üzüm çekirdeği damarların deformasyonunu önleyerek damarlarınızı sağlamlaştırıp hipertansiyon, kalp krizi ve felç olasılığını minimale indirmekle kalmayıp diabetli ve varisli kişilere son derece yararlı imiş..

Gözü kataraktan koruyarak, sürekli bilgisayarın başında olan kişilerin göz sağlığının korunmasında da önemli imiş üzüm çekirdeği. (tüm milliyet blogcu arkadaşlarıma gerek)

Üzüm çekirdeği DNA hasarını azaltarak kanser oluşum riskini de en aza indirgemiş.

Üzüm çekirdeği ayrıca damarların ve derinin kallojen dokusunu sağlaştığı için hem deriyi dinçleştiriyor ayrıca damar sertliği ile ilgili pek çok rahatsızlığı önlüyormuş. Ayrıca alerjiyi önlediği gibi romatizmal hastalıklar içinde çok faydalı imiş.

Hiç üzüm sevmeyen birini duymadım şimdi tavsiyem ne olabilir acep hadi arkadaşlar çekirdekli üzüm almaya…sağlıklı günler efendim.

 
Toplam blog
: 292
: 1094
Kayıt tarihi
: 08.03.07
 
 

Yazmaktan hoşlanan... Kelimeleri renklendiren bir sihirbazım ben.. Bodrum'da yaşamaktayım.. Sev..