Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Aralık '08

 
Kategori
Siyaset
 

Uzun bir aradan sonra

Uzun Bir aradan sonra.

Uzun bir süredir siyasetle ilgili konularda uzak tuttum kendimi. Ama son gelişmeler dâhilinde demokrasi ve insan hakları üzerine birkaç şey yazmak istiyorum.

Demokrasi ve insan hakları üzerine yazma isteğimde Yunanistan’da polis tarafından öldürülen çocuğun sonrasında Yunanistan’da yaşanan gelişmelerden doğmuştur. Yunanistan’daki polisin katli sonrası gözlerimi Türkiye’deki polis cinayetlerine çevirir oldum. Bir çocuk ölmesi sonucu hükümetin yıkılma durumuna geldiği Yunanistan’da demokrasi işlevini yerine getirmektedir. Avrupa’nın en kötü demokrasisine sahip Yunanistan’da böyle bir olay yaşanması demokrasi ve insan hakları adına umut vericidir.

Türkiye’ye baktığımızda, bu kadar faili-meçhul cinayetlerin yaşandığı, üniformalı vahşetlerin yaşandığı ülkemizde ne konuşan var ne de olayları soruşturan. Demokrasinin kağıt üzerinde kaldığı, insan haklarının belirli çıkarlara dayanılarak verildiği bu ülkede bu tür olayların sorgulanması tabiî ki beklenemez. Ancak dünya kamuoyuna söylenen bir yalanın neticesinde sorguluyoruz söylenenleri.

Geçen yıl arttırılan polisin yetkileri sonrası polis cinayetleri çok yaşanmakta ülkemizde. Bunun hesabını verebilen bir tane hükümet görevlisi var mı? Cezaevinde öldürülen bir vatandaşımız için de sadece özür dilediler. 1980 darbesini yapıp binlerce insanı fişlediklerinde de aynı lafı söylemişlerdi: Özür dileriz.

Benim ülkemde Mustafa Kemal’in ülkesinde demokrasi kâğıt üstündedir. İnsan hakları namına bir olgu yoktur. Çıkıp siyasi meydanlarda demokrat ve insan haklarını savunan tavırlar sergilemek çok kolaydır ancak siz şerefli insanların yapacağı istifa etme onurunu bile yapamıyorsunuz.

Üstüne basa basa söylüyorum. Türkiye gelişmekte olan bir ülke değil, gerileme döneminde olan bir ülke. Demokrasi ve insan hakları yok. Üniformalı vahşet son bulana kadar da gelişme çizgisine yanaşamayacak bu ülke. Bu yazım belki editör tarafından yayınlanmayacak ama aklı selim olan insanlar bir düşünün. Bu kadar cinayetin yaşandığı bir ülke, üniformalı vahşete dur diyemeyen ülke gelişebilir mi? Gelişmeleri her birlikte takip edelim ve değerlendirmelerimizi beraber yapalım.

 
Toplam blog
: 18
: 1562
Kayıt tarihi
: 22.07.08
 
 

Uluslararası İlişkiler Mezunuyum. Yüksek Lisans çalışmaları yapmaktayım. Uluslararası İlişkilerde ak..