Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Temmuz '12

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Uzun bir yolculuğa çıkacakların dikkatine

Uzun bir yolculuğa çıkacakların dikkatine
 

.


 

 

Kitap-kırtasiye malzemeleri satan yerler vazgeçilmezimdir.

Daha iyi yazı kalitesini nasıl tutturacağıma dair hep bir arayış içerisinde olduğumdan, kalem, kağıt, mürekkep ve hatta silginin hayatımdaki yeri bambaşkadır.

Kırkına yaklaşmış bir adamın, Teknik Üniversite'nin orta yerinde veya İstinye Park’ın göbeğinde  boynunda asılı silgiyle gezmesinin başka nasıl bir açıklaması olabilir ki?

Bu tip malzemeler satan bir dükkâna girdiğimde bakarım;  satıcı ‘buyrun’ diyor mu?

Şâyet derse hemen kaçarım, terk ederim o mekânı.

Kağıda, kitaba, kaleme, silgiye, mürekkebe uzanırken hür olmalıdır insan.

İstediği  kalemi özgürce seçmeli, elindeki ya da oradaki bir karalama kağıdına rahatlıkla bir şeyler karalayabilmelidir.

Çok zamanlar küçük kırtasiyelerden bu sebeple hep uzak durmuşumdur. Bir çift göz üzerimdeyken, bu durumun yarattığı psikolojik iklim, oldum olası beni huzursuz etmiştir çünkü.

İhtimâldir, satıcı beni hiçbir zaman anlayamadığındandır tüm bunlar. Onlara göre  ihtiyaç bellidir, altı üstü bir kağıt kalemdir satın alınan.  Para verilir, satın alınır ve iş biter onlara göre.

Sahi bu kadar basit midir?

Değildir elbet.

Kalemi tuttuğun zaman, dokunun uyuşması gerekir. Bu tam bana göre diyebilmelisindir.

Müşterilerin faydalanması için konmuş minik karalama kağıdına attığın ilk çizik, onunla başlatacağın uzun nefesli bir seyahatin başlangıcı da olabilecektir kim bilir? Eh  uzun sürecek bir yolculuğa âlelacele de çıkılmaz ki.

Evlâdiyelik kalem dedikleri başka ne olabilir ki?

Sen kalkıp özgürce bir eser kaleme alacaksan, geniş ufuklara kendini bırakacaksan, bunu yaparken kullanacağın materyalleri de özgür, huzurlu ve kimsenin seni izlemediği, kurcalamadığı bir ortamda seçmelisindir.

Kitap seçiminde de durum farklı değildir.

İşte bu yüzden, Beşiktaş’ta Kabalcı, Kadıköy’de Alkım Kitabevi, Maslak’ta Office-Store yeryüzündeki sanal Kâbem gibidir.

Sabrın sonu ile

 
Toplam blog
: 269
: 1885
Kayıt tarihi
: 08.01.07
 
 

Kabataş Erkek Lisesi Matematik (1992) Marmara Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Mak..