Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Dr Barış Çakır Burun Akademi

http://blog.milliyet.com.tr/burunakademi

04 Ocak '15

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Uzun Uçak Yolculukları öncesi bilmeniz gereken 9 şey

Uçtuğunuz ülke ile yaşadığımız ülke arasında 6 saaten daha fazla saat farkı varsa, uyku düzeniniz büyük ihtimalle bozulacaktır. İnsanın hormon sistemi, gün ışığından çok fazla ekilenir. Jetlag denilen uyku bozukluğu en çok batıya doğru seyahat edildiğinde görülür. Uçak içerisinde aynı hava dolaşmaktadır. Uçakta bir kişinin hasta olması bile diğer kişilere bulaşması için yeterli bir sebeptir. Bir tatile giderken, tüm tatilinizi grip geçirmek çok tatsız olacaktır. Ayrıca klimalar nedeniyle, uçak içindeki havada nem çok azdır.  

 

1. Uçaktaki kuru havadan burnunuzun kötü etkilenmemesi için burun nemlendirici damla kullanabilirsiniz.

2. Hasta olmamak için immün sistemi kuvvetlendiren besin destek ürünleri kullanabilirsiniz.

3. Göz kuruluğu şikayetine yatkınsanız muhtemelen, uçakta gözleriniz kuruyacaktır. Yanınızda yapay göz damlası bulundurabilirsiniz. 

4.Yemek düzeniniz ve uyku bozuklukları nedeniyle hassas bir mideye sahipsiniz muhtemelen mide ekşime problemleri yaşayacaksınız. Yanınızda asit giderici bulundurmanız öneririm. 

5. Mideniz ekşimesin diye yemekler konusunda temkinli olun. Alkollü ve yağlı yiyecekleri aşırı yemek tüketmekten sakın.

6. Kuru havadan etkilenebilecek dudaklarınız için dudak kremi ihtiyaç listesinde olmalı.

7. Uçakta uzun süre oturarak seyahat edeceksiniz. Dolaşım sıkıntıları, bacak ve bel ağrıları yaşayabilirsiniz. Uçağı binmek için sıra beklerken mümkün olduğunca kısa yürüyüşler ve hafif egzersizler yapabilirsiniz. Bolca su tüketmenizi çok faydalı olacaktır.

8. Uzun uçak yolculukları bir çok insanda gaz problemleri yaratır ayaklarınıza ve karnınızı sıcak tutmaya özen gösterin.  Yanınızda gaz giderici ilaçlar bulundurabilirsiniz.

9. Özellikle batıya seyahat ederken yapay melatonin hormonu, ülkenin saatine çabuk uyum sağlamanıza yardımcı olur. Uyumanız gereken saatten 1-2 saat önce alınız.

 

 

Dr. Barış Çakır

www.burunestetigi.info

 
 
Toplam blog
: 91
: 328
Kayıt tarihi
: 03.03.13
 
 

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanıyım. Fulya Terastaki ofisimde hastalarımı kabul e..