Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Şubat '12

 
Kategori
Deneme
 

Uzun yaşamak isteyen sevgi ve barıştan yana olsun

Yeryüzündeki her oluşumun kaynağı kalp olduğundan sevgi ve barışın kaynağı da kalptir. Kalp huzurluysa insan sevecen olur. Pozitif enerjiyle yüklü olur. Akıl huzurlu ve sevinç içinde olur. Akıl ile kalp uyumlu olup birbirini desteklerse insan güçlü olur. Çünkü akılsız yürek, yüreksiz akıl bir hiçtir.

Akıllı ve güçlü insan dünya huzuru için çalışıp çabalar. Böyle insanlarda kalp akla ılık kan pompalar. Akıl her şeye olumlu bakar. Güzel düşünceler üretir. Ürettiklerini besleyip büyütür. Her şeyi güzelleştirir. Hiçbir şeye kötülük etmeye kıyamaz. Sakindir, huzurludur, hayatı severek yaşar.

Böyle insanlar hayattaki yaşamı kolaylaştırıp güzelleştirirler. Dünyayı yaşanır hale getirirler. İnsanlık gelişir. Olgunluk kazanır. Böyle bir yüreğin beslediği akıl sahibi sürekli, pozitif enerji ile güzel düşünceler üretir.

Üretilen her güzel düşünce insanı, insan yapar. Bu şekildeki bir insanın da artık tüm duygu, his ve sezgileri gelişip olgunlaşır. Farkındalığı artar. İnsanlık adına duyarlı bir hale gelir. Nezaketi, zarafeti,  kibarlığı efendiliği artar. Bu saatten sonra artık insancıl yönü her yerde ağır basar. Daha güzel bir hayat yaşamanın yollarını arar ve yaşar.

Bunun içinde her şeyden önce her yerde sevgi ve barış olmalı ki, insanlık bu seviyeye çıkabilsin.

Yoksa dünyada sevgisizlik artar. Kavga dövüş asla bitmez. Kalbin arzu ve istekleri çoğalır. İnsan elde edemeyince boğulmaya başlar. Hırçınlaşır. Kavgacı olur. Ateşi sürekli yükselir.

Kalbin ateşi artıkça yanmaya başlar. O zaman da insan sürekli sinirli olur. Her an hırçın, saldırgan ve kavgacı olur. İşte o zaman da akla gelir gelmez her şeyle uğraşır. Dolu boş demez, her şeye konuşur. Stres yüklenip başkasına zarar vermezse de o yükselen sinirle en azından insan kendi huzurunu kaçırıp kendine sonra da çevresine ve bütün dünyaya zarar vererek hayatı kendine ve çevresine zehir eder.

Sonunda da ya başkasının ya da kendi hayatını zehir edip pişmanlıklarla dolu kötü bir hayatı yaşayıp gider.  Gitmezse de kahrından ölür.

İnsan hayalinde güzel bir hayat düşlemeli, onu da yaşatmak için sevgi ve barışla süslemeli.

 

25.02.2012

Cahit KARAÇ

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 322
: 1004
Kayıt tarihi
: 08.03.08
 
 

1953 Elbistan doğumluyum. Lise mezunuyum. Kamuda çalışıyorum. Evliyim ve iki çocuk babasıyım. Ken..