Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Aralık '07

 
Kategori
İnançlar
 

Uzun yıllar yaşamak için

Uzun yıllar yaşamak için
 

Toshikoshi soba yiyen kizim


Yeni yila girmeden once once yenen ozel bir yiyecek var. TOSHIKOSHI SOBA... soba Ingilizce de "buckwheat " denilen bir tahildan yapilan bir tur makarna. Ingilizce Turkce sozluge baktigimda "kara bugday"diye tanimlaniyor .

Haslanmis makarna soya sosu ile yapilan bir tur corba suyu icine katilir. Genellikle karidesten yapilan TEMPURA denilen buraya ozgu kizartma ile birlikte yenir. Makarnalar uzundur. Eski yili ugurlarken daha uzun yillar yasamak dilegiyle yenilir .

Bir gelenek ve inanc... Bu tur yiyecegin yenilmedigi ev yok denilebilir. Cocuklar bile bilir .

Simdi burada gece 11 :30 a yaklasiyor. Bu yazimi saat 00:00 olunca gondercegim sayin editorlerimize. Umarim sizlerden once yeni yil girdigimizi size iletme olanagini bulabilirim.

2007 benim ve ailem icin telasli bir yildi. Gecen bu zamanlar oglum ozel lise sinavina hazirlaniyordu. Yilbasindan once bir hafta kursta kampa cekilmislerdi adeta . Kizim basketbal maclari ile yogun gunler yasadi. Oglum sinavi kazandi . Sonra devlet lisesinin sinavina girdi . onu da kazandi. Onun girebilecegi uc iyi liseden biri idi. Liseli olma, kendini buyumus gibi hissettirdi. Zaman zaman kusak catismalarini yasadik hala da yasiyoruz. Kizim kendi istedigi bir universiteyi kazandi. Rehberlik ve sosyal hizmetler alaninda egitim gorecek. Okulu uzak tek basina bir odali ev tutup yasamak istiyor ama gonlumuz elvermiyor. Sanirim bir sure iki bucuk saatlik yolu gidip gelecek.

Esim babasinin isine yardim ediyor. Asbestos kulanimi yasaklaninca isleri biraz aksadi. Onun yerine fiberblass isine basladilar ..bir sarsinti gecirdi isleri ama simdi yoluna girdi gibi. Pirinc uretimimiz iyiydi. Bahcemizdeki kedilerimiz cogaldi :)) kendi kedimiz bir ara hastalanmisti. yaslilik hastaligi dedi veteriner. Simdi ortalikta gorunmuyor. Umarim bir yerlerde huzur icinde uyuyordur. Yaklasik bir aydir gelmedi eve. Zumrut gozlu Iran kedimi cok ozluyorum.

Yazin kardesim mutlumavi burada idi. Onunla cok iyi vakit gecirdik. Ben Turkiye yi ozlemistim. O bir ruzgar getirmisti ...

Her zamanki gibi saglik sorunlarim strese bagli bedensel rahatsizliklarim devam etti. Tansiyonum ilacla kontrol altinda. Cumartesi pazar dahil olmak uzere evde degisik yastan kisilere Ingilizce ogretmeye devam ettim. universitede de haftada bir gun olan dersim devam etti. Kizimin basketbol maci sirasinda burnunu kirmasi disinda onemli bir saglik sorunu olmadan tum aile bir sekilde bu yili gecirdik . Inislerimiz cikislarimiz oldu. Kimin yasaminda olmuyor ki.

Bir yarim yil oldu MB dunyasina katilali ..ne guzel dostlar edindim. Uzun sure karsilasma olanagi bulamadigim bir yakinim Talip le de MB araciligi ile iletisim kurmaya basladim .

Simdi TV de ozel bir sarki programinin sonu var. "Herkes basli basina bir cicektir bu dunyada , bir degeri vardir, herkesin birbirinden farkli o cicegi actirmak icin elimizden geldigince calismaliyiz." diyor sarkinin sozleri.

Saat on iki olunca Budist tapinaginin cani calar 108 kere. Insana ozgu degerlerin tumunu belirtmek amaciyla. Japonca 'da BONNOU deniliyormus. Bir yandan insanlar Sinturizm tapinagina gidip saglikli bir yil icin dua ederler.

Tum dunyadaki insanlarin baris ve huzur icinde yasamasi dilegim. Savaslarin bitmesi, ozellikle gelecegimizin umidi olan cocuklarimizin korunmasi... ve bunlarin yanisira yasadigimiz dunyanin dogal dengesinin korunmasi icin gerekli onlemlerin alinmasi, soluyacagimiz temiz havanin, icecegimiz temiz sularin olmasi dilegiyle ..

Herkese iyi yillar. 2008 de her sey gonlunuzce olsun. Evet saat 00:00 burada yeni yila girdik. Hayirli olsun !!!!!!!!!

 
Toplam blog
: 397
: 1111
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

1955 Niğde doğumluyum. Ancak Japonya'ya gelene kadar yaşantımın büyük bir bölümü Ankara'da geçti. Ka..