Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mart '19

 
Kategori
İnançlar
 

Vade Sağlıklı Yaşamaya Engel

Aslında yok böyle bir şey ama “nasıl yaşarsam yaşayayım vadem dolduğunda öleceğim” düşüncesi hele de kişide tembellik varsa kendini bırakmasına neden olabilir.

İmanlı bir tanıdığım yakalandığı rahatsızlıkta öldürecekse beni Allah öldürür diyerek doktora gitmemişti. Durumu ciddiydi, sonra gitti mi bilmiyorum.

Korunma bir yana sağlıklı(ve biraz da bakımlı ve fit)olma konusunda daha sağlıklı olursam daha uzun yaşarım diye düşünene en azından inançlı kimseler arasında rastlamadım.

İnançlı kimseler arasında sağlıklı yaşamak için ekstradan uğraşan kimselere de rastlamadım, normal hayatlarını yaşıyorlar; öyle diyetler, spor salonları falan yok. Olsa bile belki sadece hastalanmamak için.

Burada vade belirleyici, şöyle ya da böyle yaşayarak ömrümüzü değiştiremeyiz deniliyor olmalı.

Durum böyle diye sağlıksız mı yaşanıyor? Elbette hayır; özellikle sağlıklı yaşama yönelinmiyor. Sade bir yaşam ve tevekkülle bize verilmiş ömrü tamamlamaya çalışıyoruz.

Ayetleri ve hayatı iyi anlamamış, tembel düzensiz yaşayan kimseler vadeye bakarak kendilerini salıyorlar ya vadeyle ilgili ayetlerin ulemalarca insanlara iyice açıklanması gerekiyor.

Nasılsa ömrüm belli, sağlıklı da yaşasam sağlıksız da aynı zamanda öleceğim anlayışı pek doğru gelmiyor.

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..