Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mayıs '08

 
Kategori
Edebiyat
 

Vah ahmak vah

Vah ahmak vah
 

Elektronik haberleşme ortamlarında bazı sinsi siluetlerin yeni bir saldırısı gözleniyor bu günlerde. “Müstakbel okuma fişlerimiz” başlığıyla bakınız neler yazıyorlar ve saldırıyorlar alçakça:


”Börtegül başını ört, ört börtegül ört.

Bak berkecan ne güzel sarık, sende sar berkecan.

Hedenur yakanı kapa, kapa yakanı kapa.

Cemile mevlüte pilav yap.

ışık ılık zemzem iç.

Koş kamuran koş, kuran kursuna koş.

Oruç aç Ali.

Sadık hoca iftar topunu patlat.

Oya çarşaf tak.

Mülayim minareye çık.

Tayyip yasa çıkar.

Onayla apdullah onayla.

Tayyip tabana oyna

Kömür dağıt oy topla

Dağıt ihale dağıt

Sat sat sat

Ali bana bak.

İpek başını ört

Emel eve gel. hemen eve gel.

Murat kadrolaş. aman boş durma.

Tayyip amca seni çok severiz.

Emrah camiye koş, koş emrah koş

Işıg ılıg süd iç , elhamdülillah de

Gül abdullah gül.

Uyu halkım uyu. uyu uyu yat uyu...”

*******************

Yazıda dilbilimi açısından tespit ettiğiniz hatalar tarafımızdan bilerek düzeltilmemiştir. Bu cahillerin Türk-İslam kültürüne saldırı amaçlı iğrenç fişleri içindeki akepeyle ilgili cümleler de bilerek çıkartılmamıştır. Çünkü akepeden duyulan rahatsızlığı Türk ve İslam düşmanlığına sevk etmek istediklerini net olarak görün istedik. Ama bazı ahlaksız fiş örneklerini çıkardık. Şimdi gelin birlikte ufak bir değerlendirme yapalım:

Gül, Peygamber'in en sevdiği çiçektir.

Börteçine ise Türklerin Ergenekon’dan çıkarken onlara yolu gösteren Kurt’un adı. İkisini birleştirip börtegül yapmış bir ahmak kişi. Bakınız, ilk satırın ilk kelimesi bu.

Diğer satırlarda da mevlid'e, oruca, Kur'an'a, camiye, Abdullah'a (Allah'ın kulu demektir Abdullah, cahil kişi apdullah yazmış, bakmayın), şükretmeye ve değerlere açık alaycı saldırılar var.

Şimdi...

Akepenin yolsuzluklarına beraber tavır alalım.

Ehil olmayan kişileri bir yerlere getirmelerine de karşı çıkalım beraber.

Benim ayrıca mücadele ettiğim çok sayıda kusurları var kadrolarının.

Ama akepeyi bahane ederek Türk ve İslam kültürüne küfretmeye varırsa olay, orda dur derim. Bu kimsenin haddi değil!

Hukuk dışı yollarla demokratik düzeni kimse değiştiremez. Peki, demokrasi adı altında, bütün toplumu kendi materyalist, ahmak, insan karşıtı abuk şekillere dönüştürmek isteyenlere ne diyeceğiz?

Akepeyi eleştirmekle Türk medeniyetinin bazı önemli unsurlarına saldırmak aynı şey değil. Bu açıkça "kendini bilmezlik". Kendini bilmeyen hiç bir şey bilmez. Ahmağın tekidir o. Ya da tam olarak art niyetli!

Eğer insan unsurunun yozlaşmasından yakınıyorsak, çözüm yine medeni kodlarımızdadır. Ama onları öğrenmek, yaşamak ve yaşatmak emek ister, yürek ister. Bu zor bir şeydir. Oysa küfretmek kolay. Ya da açıkça medeni kodlara düşmanlık!

Ona buna küfredip adam olduğunu sananlar, bir an durup, kendilerinin ortaya ne koyduklarına bakmalıdırlar. Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz. Ya da dinime küfreden benden Müslüman olsa!

Kendini bilgin zanneden cahil ahmaklardan çok çekti bu millet. Artık bilen ve bildiğini bilen insanların çoğalması gerekiyor. Bu uğurda kendi kültürümüzü, değerlerimizi, dinimizi ve medeniyetimizi yeniden öğrenmek zorundayız. Başkalarına saldırmadan önce kendimize bakmak, kendi birikimimizi ve topluma kattığımız değeri sorgulamak zorundayız.

Umarım anlatabilmişimdir. Saygılar.

 
Toplam blog
: 84
: 1808
Kayıt tarihi
: 28.04.08
 
 

Elektrik mühendisi, "öğretimci", 2 çocuk babası, aslen Kuzey Kafkasyalı, Türk ve Türk'e dair olan..