Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ekim '11

 
Kategori
Haber
 

Vah başıma ...

Vah başıma ...
 

Vay başıma ...


Van  ve  ilçelerinde  bugün,  7,2  şiddetinde deprem oldu.  Sayıları henüz belirlenemeyen  onlarca  yurttaşımızın   yaşamını  yitirdiği,   yüzlercesinin  yaralı  olduğu bildiriliyor. Ulaşılamayanlar da var...

Vah başıma !

Van'da  sevdiklerini yitirip  geride kalanları  arayan  binlerce   depremzede, devletten gelecek yardımı beklemek   yerine   elele  verip  başına  gelen felaketi  savmaya çalışıyor.

Devlet  yardımı yolda ama insanlar aç ve üşüyor...

Kurtarma ekipleri de yolda  ama yıkıntı altındakiler can derdinde inliyor.  Yakınları ise dışarda,  kopmuş bir   su borusu,  çatıdan düşen   tahta    parçası artık ellerine ne geçirdilerse onunla  yıkıntıların altından  bir canı çekip çıkarmaya çabalıyor.

Deprem ülkesi Türkiye'de yaşanan bunca acı tecrübeye karşın, insanlar hala doğanın acımasızlığına karşı bireysel çabaların  gayretine kalmış.

Vah başıma ...

Depremden sonra  Boğaziçi  Üniversitesine bağlanan  Kandilli Rasathanesi açıklama yapmış, demiş ki;    Yer sarsıntısının büyüklüğü  6.6

ABD Jeolojik araştırmalar  kurumunun tesbiti ise depremin  büyüklüğünün  7.3 olduğu...

Kandilli'nin hesabı şaşınca saatler sonra yapılan açıklamada, kem-küm'den sonra hesap şaşkınlığını örtme adına depremin  büyüklüğü 7.2 olarak  ilan edildi.

Vah başıma...

Metoroloji'ye göre Van'da Salı'dan itibaren  yağmurlar başlayacakmış. Yani hava daha soğuyacak, insanlar kışın acımasız şartlarında üşüyecek, ıslanacak,  çamur deryalarında yaşam kavgası verecek.

Vah başıma.

Yine  yurt içinden ve dışından yardımlar yapılacak. Ancak bunların bir kısmı depremzedeye ulaşırken önemli bölümü ise fırsatçıların dükkanlarında el altından satılacak...

Vah başıma !

Yine siyasiler  bildik mesajlarını verecek (kimse aç ve açıta kalmayacak) vaadleri havalarda uçuşacak.  Ancak yaşamın gerçeğinde kayıplar, acılar,  korkular kol gezecek. Depremzedeler söylenenlerle yaşananlar arasındaki farka şaşıp kalacak.

Vah başıma !

Bunca acı ve kederin içinde depremin bir doğa olduğuna sevindim hatta şükrettim bile sevgili arkadaşlar. Niye mi? Epeydir birilerine taş atmadım da ondan.

Vah başıma :)  

Amaaa... Düşünmeden de edemedim. Velev ki bu deprem Somali'de, Gazze'de vs. Bi  yerlerde    olsaydı, birileri sanatçı duyarlılıyla  bi koşu     çocukların başını okşamaya gidermiydi gitmezmiydi?  

Kuş olup uçarlardı valla...

Vah başıma...

Van'lı kardeşlerim.  Acınız acımdır!  Bu böyle biline.

Gülriz Yiğit

 
Toplam blog
: 258
: 1033
Kayıt tarihi
: 10.08.08
 
 

Ankara'da doğdum. Balıkesir'in  ilçesi Ayvalık'ta yaşıyorum. TSM ve  tiyatronun biraz da olsa toz..