Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ocak '10

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

Vah ki vah !

Vah ki vah !
 

9 ocak cumartesi gecesi, saat 24 civarında, tv de National Geographic kanalında, son derece ahlak dışı bulduğum bir programdan bahsetmek istiyorum. Tv'yi programın sonlarına yakın bir zamanda açmış olacağım ki, bu dahi yeterli bir fikir sahibi olmama yetti. Sözde belgesel nitelikli görünen bu yapım, tam anlamı ile toplum yapımızı tahrip etmeyi hedef almış bir içerik taşımaktadır. Eş değiş tokuşu.. Evet yanlış duymadınız. Belgeseldeki anlatım, ifadeler, pornografik sayılabilecek kısa görüntüler, bunu özendirecek biçimdeydi.

Seyredebildiğim yaklaşık beş dakikalık son bölümde, beyaz saçlarını at kuyruğu biçiminde arkadan bağlamış bir sözde uzman, (Türkçe dublaj ile) özetle; ABD'de eş değiştirme klüpleri olduğunu, üye olanların, evliliklerini daha cazip ve sağlıklı hale getirmek için eş değiştirme fikrini benimseyenlerden oluştuğunu, bunun bir zina eylemi olarak kabul edilemeyeceğini, zinanın, ancak gizli saklı, eşlerin haberi olmadan yapılan aldatmaların adı olduğunu!, aralarda yukarıda belirttiğim tarzda görüntüler eşliğinde anlatıyordu. Oysa zina, bütün dinlerde aynı anlamı taşır.Bunun saklısı gizlisi veya izinlisi diye bir ayrım yoktur. Ancak İslam'ın belli ölçü ve şartlarda izin verdiği birden fazla hanım ile evlilik hariç ki, Kur'an da bununla ilgili açık ve sarih hükümler vardır. Zaten günümüzde bu dahi çok ender rastlanan bir olgu haline gelmiştir.

Ne yazık ki, bu çirkin ve utanç verici akımın, ülkemiz sınırlarından içeri, tabi ki internet sayesinde girdiği ve bununla ilgili bazı sitelerin kurulmaya başlandığı haberleri duyulmakta, ABD'de adı ' swinger club ' 'partner değiştirme kulübü' olarak kurulan sitelerin 4 milyon üye sayısına ulaştığına dair bilgiler ortaya çıkmakta ve ülkemizde de benzer sitelerin kurulma aşamasında olduğu bilgileri internet ortamında yayılmaktadır.

Binlerce yıllık kültür ve geleneklere sahip toplumumuzu tam anlamı ile çökertecek ciddiyette olan bu konu üzerinde tüm ilgili ve yetkililerimizin hassasiyetle durmaları gerekmektedir. Ayrıca, bilim ve kültürel ağırlıklı yayın yaptığını bildiğimiz National Geographic isimli tv kanalının da neden böyle bir program yayınladığının rtük (radyo televizyon üst kurulu) tarafından dikkate alınması, uyarılması ve sorgulanması, gereken yasal işlemlerin de yapılması gerekmektedir. Aksi halde bu iğrenç yapılanma bir ur gibi büyüyecek ve gelecek nesillerimizi de bozacaktır.

Kur'an
isra suresi 32, ayet
Zina'ya yaklaşmayın. Zira o bir hayasızlıktır ve çok kötü bir yoldur.

Tevrat'tan
Biri başka birinin karısıyla, yani komşusunun karısıyla zina ederse, hem kendisi, hem de zina ettiği kadın kesinlikle öldürülecektir” (Levililer, 2:10);

http://bilimfirtinasi.azbuz.com

 
Toplam blog
: 53
: 671
Kayıt tarihi
: 22.12.09
 
 

1969 Tarhan Kolej (lise), 1978 Atatürk Eğ. Ens. Türk dili ve edebiyatı bl. Mezunuyum. Araştırmak ..