Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ekim '12

 
Kategori
Tarih
 

Vahidettin kaçtı mı zorunda mı bırakıldı?

Vahidettin kaçtı mı zorunda mı bırakıldı?
 

IV.Mehmed Vahideddin Kaçtı mı Zorunda mı Bırakıldı ?


Bu olay gün geçtikçe biraz daha unutulmakta. Yıllar geçiyor herkes Osmanlı'ya atalarımıza düşman kesiliyor. Tarihini bilmeyenler, hiç bilmeyenlere bunu kötülüyor ve o aklı boş nesilleri kandırıp birer Osmanlı düşmanı yapıveriyor birdenbire. Neyse ki Allahtan tarihini bilen 3-5 adam çıkıyor da şu koca memleketten kurtarıyor 5-10 genci bu bilgisizlikten. Ve şimdi herkesin kaçtı dediği  IV.Mehmet Vahidettin Sultanın neden vatanını terk ettiğini anlatacağım;

1 Kasım 1922'de saltanat TBMM tarafından kaldırıldı. Bu Vahidettin'in ülkeyi terk etmesindeki başlıca sebeblerdendir aslında. Bunun ardından 5 Kasım 'da Refet Paşa, Babıali'deki bakanlıklara işlerine son verildiğini tebliğ etti. Ancak hiçbirşey bununa sınırla değil. Tüm olaylar ardı ardına gelir ve halk Vahidettin hakkında ağır ve tehdit dolu propagandalar düzenler. İşte bu olay bardağı taşıran son damla olur ve Vahidettin 17 Kasım 1922 sabahı oğlunu ve harem mensuplarını da alarak Dolmabahçe Sarayından bir kayıkla "Malaya" zırhlısıyla beraber "Malta'ya" gider.

Şimdi siz okuyuculara tek sorum şu ; Böyle bir durumda siz ne yapardınız. Herkes size karşı ve size düşman. Yarın birgün gelip birinin sizi öldürmeyeceği ne malum ? Umarım yeterince açıklayıcı olmuştur ancak hala bu adam kaçtı diyorsanız ne diyelim ?

Hepinizin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun, Cumhuriyetimiz daim olsun !

 
Toplam blog
: 16
: 886
Kayıt tarihi
: 29.10.12
 
 

Sadedir hayatım. Üniversite de bir bitse der dururum. Tıp zaman zaman zorlasa da en zevkli bölüm...