Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Temmuz '08

 
Kategori
Hayvan Bakımı
 

Vahşete seyirci kalmak

Vahşete seyirci kalmak
 

Sokak köpekleri


Hayvanlara yapılan zulüm, gün geçmiyor ki önümüze gelmesin “güvercin” rumuzlu dostumun bloğun da okuduğum bir yazı ve gördüğüm resimler yine isyan ettirdi. Bu yazıyı tekrarlamak istemiyorum ancak okumanızı öneririm. Bu zulüm, duyarlı insanları aşırı derece de rahatsız etmekte..

http://hayvangozu.blogcu.com/20702491/ bu tip yazıları mümkün olduğu kadar üye olduğum platformlara taşımayı ve daha büyük kitleler tarafından okunmasını umuyorum.

Olay tam bir facia, hayvanseverler derneğinin protestoları vardı bir dönem şimdi o da bitti ya da medya tarafından gösterilmiyor. İşte buyrun tepki gösterme zamanı, bana göre herkes çevresinden sorumlu olsun, villanın bahçesine adeta işkence için bağlanan ve tatile giderken unutulan bir köpeği farkettim ikinci gün, bitkin ve dışkısını belki de ilk defa zincirle bağlı olduğu yuvasının önüne yapmıştı. Soruşturduğum da ev sahibinin iki gün önce yazlığına gittiği ve hafta sonu dönecekleri söylenince beynimden vurulmuşa döndüm. Zabıtayı aradım komşuların yardımı ile köpeği zaten demir parmaklıklarla çevrili olan bahçeye serbest bıraktık. Suyu bile dinlenerek içiyordu halsizdi. Düşünün bu da güya en iyi bakılanı diğerlerini Allah korusun.

Zaten mahallemiz de üstü başı toz, toprak pislik içinde dolaşan belki de sahibinin elinin son kez 2-3 ay önce değdiği kafasında çamurlanmış ve kurumuş bir kurdela kene gibi yapışmış dolaşan, tasmalı, aç susuz, cins fakat bakımsız köpekler türedi. Öyle ya belki de onların refahı, sahiplerinin duyarlılıkları hatta ekonomileri ile doğru orantılı idi. Bit pazarın da satılan Rus generallerin rütbeleri gibi ortada kalmış, şaşalı günlerin geride kaldığı hayal kırıklığı dolu bir yaşam.

En kötü olan da bu değil mi? Rütbe-i tenzil, varlıktan yokluk, açlıkla terbiye Allah hiçbir canlıyı bu duruma düşürmesin.

Kiminin malikaneler de lüks yaşam içinde olduğu kiminin Çöpten ekmek topladığı hakikaten çarpık bir yaşam girdabı içine girmişiz. Hayvanlarımızın bütün bu çarpıklar içinde gündeme getirilmesi bile bazı insanları rahatsız edebilir. Ancak hayatın bir gerçeği vardır. Bu emanet Dünya’yı birlikte yaşıyoruz. İnsanıyla, hayvanıyla, çiçeği ile zengini , fakiri ile bunlardan bir yaşam bütünlüğü çıkarabiliyorsak kendimize, işte o zaman yaşamımız daha bir anlam kazanır.

Not: Sokağınızın, bahçenizin, sitenizin köşesine bir kap su bırakalım. Sıcaklığın yüksek olduğu şu günlerde hayvanların bizden istediği sadece bir kap su ve biraz da sevgi …Unutmayın!

 
Toplam blog
: 181
: 1067
Kayıt tarihi
: 07.03.08
 
 

1957 Eskişehir doğumlu, Esk.A.Ü İşletme, İşbankası emeklisi, İstanbul Büyükçekmece de yaşayan, ST..