Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Haziran '13

 
Kategori
Güncel
 

Vahşetin fotoğrafı neye benzer anne?

Vahşetin fotoğrafı neye benzer anne?
 

Fotoğraf: İnternetten alıntı


15.06. 2013 akşamı gezi parkına bir kez daha girilmesi ile birlikte şiddetlenen olaylar sonrasında tüm Türkiye yine ayakta. Aklını vicdanını yitirmeyen AKP’liler bile isyan ediyor artık ama Tayiip’in kinden, nefretten körelen vicdanı saatlerin 02'yi gösterdiği şu dakikalarda sıcak yatağında, evinde olması gereken insanları  sokağa döktü.

Hala tatmin olmayacak mısın Tayyip Erdoğan? Tatmin olman için kaç genç daha ölmeli, kaç insan daha izlerini ömür boyu taşıyacağı yaralanmalara uğramalı, kaç kişinin daha gözü çıkarılmalı.

Daha ne kadar ileri gitmeyi düşüyorsun Tayyip Erdoğan? Sen çok büyüksün anladık, muhteşemsin. Bu ülkenin milletvekilini Toma’nın önüne oturtacak kadar hatta. Gazetecisini canını siper edecek kadar.

Sahi… Nerede durmayı düşünüyorsun Tayyip? Aklı başında o kadar insanın sağduyu çağrısına rağmen bu vahşete ne zaman dur diyeceksin? Senin aklın başında mı? 

Yaşanan olaylar sonrası Kılıçdaroğlu bir basın açıklaması yapmış ve şöyle demiş:

Bu çağrıyı; şu anda Taksim Gezi Parkı’na yapılan haksız ve hukuksuz operasyona dâhil olan ve bu müdahalenin parçası haline gelen başta kamu görevlileri olmak üzere herkese yapıyorum.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bir türlü dizginleyemediği kişisel hırsı ve diktatör zihniyeti yüzünden Türkiye’nin canına kastetmektedir.

Bu milleti kendi çıkarları için iç savaşa bile sürüklemekten çekinmeyeceği anlaşılan bir başbakanın, kanunsuz emirlerini uygulamak uluslararası normlara göre suçtur.

Yapılan uygulamalar, insanlık dışı ve sistematik işkencenin sokağa yansımasıdır.

Burada işlenen fiiller, sadece bir demokrasi suçu değil, aynı zamanda bir insanlık suçudur. Bu suçu işleyenleri ne halk, ne tarih, ne de insanlığın toplumsal vicdanı affetmeyecektir.

Sağduyunun zerresini barındırmayan, bu milleti kendi çıkarları için ateşe atmaktan, ülkeyi yakmaktan çekinmeyen bir Başbakan’ın, kanunsuz emirlerine uymak suç işlemek demektir. Tayyip Erdoğan’ın suç ortağı olmak demektir.

Bu kanunsuzluklara ortak olanlar gün gelir mutlaka yargı önüne çıkarılırlar, mutlaka hesap verirler.

Ve yurttaşlarıma sesleniyorum.

Bu direnişte en önemli gücünüz, haklılığınız ve barışseverliğinizdir.

Haklısınız, güçlüsünüz.

Çok iyi bilmelisiniz ki;

Dünyanın ortak insanlık vicdanı sizinle gurur duyuyor…

 
Toplam blog
: 669
: 1503
Kayıt tarihi
: 19.01.07
 
 

Bir on dört mart sabahı güneş henüz arz-ı endam ederken üzeri yongalarla kaplı, küçük pencereli, ..