Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mayıs '08

 
Kategori
Haber
 

Vahşetin izleri

Vahşetin izleri
 

Gizli dosyalar 58 yıl sonra açığa çıktı. Katliam gibi toplu idamın fotoğrafları vahşeti ortaya koydu

Amerikan Ulusal Arşivi'nde bulunan bu korkunç fotoğraflar Amerikan Ordusu tarafından ilk kez 5 Mayıs günü yayınlandı. 58 yıl boyunca gizli tutulan vahşet, tüm çıplaklığıyla ortaya çıktı. Fotoğraflar, 1950 yılının Temmuz ayında Güney Kore'de çekilmiş. Güney Koreli siyasi mahkumların, Güney Kore ordusu tarafından topluca idamları işte böyle kayıtlara geçmiş.

Bugüne kadar kamuoyuna açıklanmayan bu görüntüler, insanların kanını dondurdu. Önce mezarlarını kendi elleriyle kazmaya zorlanan mahkumlar, daha sonra toplu mezarın içine itildi. Direnenler zorla atıldı. Sonra üzerlerine kurşun yağdırıldı. Cansız bedenler doğruca mezarın içinde olduğundan, askerler onları gömmek için bile zahmet etmedi. Sadece üstlerine toprak atıldı.

Olayı araştıran tarihçiler, Temmuz 1950'de, Güney Kore'nin Daejeon kenti yakınında gerçekleştirilen toplu idamlar sırasında 7 bin siyasi mahkumun öldürüldüğünü belirtiyor. Daejeon toplu idamı, şimdiye kadar ortaya çıkmış, tarihin en büyük toplu idamı olduğu tahmin ediliyor. (Kaynak: Gazeteoku.com)

Her fırsatta İnsan haklarından bahsedip duruyorlar. İnsan haklarını dünyaya öğretmeye çalışıyorlar. İnsan haklarından ne anladıkları hergün belgelerle kanıtlanıyor.

7 bin siyasi mahkuma kendi elleriyle mezarlarını kazdırıp onları o çukurlara doldurmak ve üstlerine kurşun yağdırmak insanlık ise;

Bu fotoğraftan sonra İNSAN olma hakkımdan feragat ediyorum!

 
Toplam blog
: 1929
: 661
Kayıt tarihi
: 11.11.06
 
 

  Hayatı ciddiye almam, emeği çok ciddiye alırım. Dünyanın en vazgeçilmez üçlüsü; çocuklar, çiçek..