Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Aralık '12

 
Kategori
Güncel
 

Vahşetin öylesi, öldürüp üzerine işediler

Vahşetin öylesi, öldürüp üzerine işediler
 

Öldürdükleri insanın üzerine işediler (alıntı)


CEZASI İSE 500 DOLAR

 
Bunlara insan diyebilir miyiz? Hayır. Hayvan bile denilmez, çünkü hayvanlara hakaret olur. Ancak Canavar denilebilir. Sözde İnsan haklarını savunucularının bu vahşet karşısında verdikleri cezaya bakınız. Yazıklar olsun. Bir şiirimi birlikte paylaşalım;
 
EN BÜYÜK NEDEN
 
 
Elveda Amerika!
 
Gidiyorum bu ülkeden,
 
İçimdeki özlem en büyük neden.
 
Vatanımın kekik kokan dağlarını,
 
Deli akan çaylarını,
 
Mor sümbüllü bağlarını özledim.
 
Vatanım her yerden güzel,
 
Yiğitlik, mertlik elde ne gezer,
 
Konukseverliği, cesareti, insanlığı özel,
 
Şanlı, vakur, kahraman,
 
Milletimi özledim.
 
NAHİDE ÇELEBİ
 
 (3 Nisan 1998 Newyork)
 
Bu kısım şiirin bir kısmı
 
Evet, Ülkemin insanlarının insanlığı özel. Allah korkusu, vicdan ve insanlık duyguları var. Bu vasıflar maalesef o işkenceleri yapan canavarlarda gelişmemiş. Aşağıdaki haberi sunuyorum. İnsanlık dışı böyle haberlerle karşılaşmamak dileği ile.
 
NAHİDE ÇELEBİ
 
 
 
Afganistan'da öldürdükleri Afganların cesetleri üzerine işedikleri videoya kaydedilen askerlerden birine rütbe indirimi cezası verildi.
 
Amerika Birleşik Devletleri'nde, ölen Afgan savaşçıların üzerine işerken görüntülenen Amerikan askerlerinden biri, rütbe azaltıcı ve para cezasına çarptırıldı. Astsubay Çavuş Joseph Chaplin'in çarptırıldığı para cezası, 500 dolar. İlk kararda 30 gün hapis cezasına çarptırılan Chaplin’in bu cezası daha sonra iptal edilmişti. Amerikan Savunma Bakanı Leone Panetta olayın yaşandığı dönemde yaptığı açıklamada, ''Bu olaya karıştığı tespit edilenlere bunun hesabının sonuna kadar sorulacağını'' kaydetmişti. Görüntülerde deniz piyadelerinin üniformaları içinde dört erkek, yerde cansız yatan üç adamın üzerine işerken görülüyor. Yerde yalınayak şekilde yatan kişilerden birinin cesedi kanla kaplı görünüyor.Kayıtta yatanların üzerine işeyenlerden birinin İngilizce olarak "İyi günler dostum!" dediği duyuluyordu. Taliban sözcüleri olayın olduğu dönemde yaptıkları açıklamalarda, bu vakanın "Afgan halkına son 10 yılda işlenen suçların küçük bir örneği" olduğunu söylemişlerdi. Görüntüdeki kişilerin, kameranın varlığından haberdar oldukları hatta kamera gerisindeki kişiyle gülüştükleri de görülüyordu. Bu askerlerden beşi hakkında 'zevk için' cinayet işledikleri gerekçesiyle dava açıldı. Grubun elebaşı olarak gösterilen askerin, öldürdüğü kişilerin parmaklarını da kesip 'anı olarak aldığı' da ortaya çıkmıştı. Amerikan güçleri ve ortakları, ülkedeki muharip birlikleri 2014 yılı sonlarında çekmeyi planlıyor.  (MYNET HABER)
 
  
 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..