Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Eylül '12

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Vajinal mantar tedavisi için doğal yollar

Vajinal mantar tedavisi için doğal yollar
 

Vajinal Mantar Çok Can Sıkıcı Bir Hastalıktır


Vajinal mantar enfeksiyonu ya da vajinit, kimsede olmasını isteyeceğiniz türden bir şey değildir. Bu sorun son derece nahoş olduğu gibi, aynı zamanda oldukça utanç verici ve sancılıdır. Yine de her yıl dünyada milyonlarca kadının karşı karşıya kaldığı bir durumdur ve belki de bu kadınlardan çoğunun yaşadığı en büyük sorun, yardım için gittikleri kişilerin kendilerine yardımcı olamamasıdır.

Fakat ne yazık ki mantar önleyici losyon ve kremlerle vajinal mantar enfeksiyonunu kalıcı bir şekilde ortadan kaldırmanız mümkün değildir. Mantarlar doğaları gereği gıda bulmak için cildin altına gömülürler ve bu losyon ve kremler enfeksiyonun temel nedenini ortadan kaldıracak kadar derine inemez. Sonuç olarak, reçetesiz aldığınız mantar önleyici krem sizi enfeksiyondan kurtarsa bile, sorunu tamamen çözmüş olması son derece güçtür ve mantar önleyici etki ortadan kalkınca enfeksiyonun geri gelmesi oldukça olasıdır. Antibiyotiklerin neden yarardan çok zarara neden olduklarını genel olarak bildiğinizden eminim; bu durum, antibiyotiği maya mantarı enfeksiyonu için de alsanız başka bir nedenle de alsanız geçerlidir. Antibiyotik kullandıkça vücudunuzun kendini savunma gücü azalır ve tıbbi sorunlarınızın tedavisinde antibiyotiklere bağlı kalmaya başlarsınız.

Buna antibiyotiklerin bakterileri iyi ya da kötü diye ayırt etmeden öldürdüğü ve bunların gıdalar vasıtasıyla hayatınıza gizlice ve davetsiz bir şekilde girdiği gerçeğini de eklersek, antibiyotiklerin neden olduğu sorunları anlamaya başlarsınız. Vajanal mantar hastalığından tamamen kurtulmak için kullanılacak doğru yaklaşım, sorunu iki düzeyde ele almaktır.

İlk “düzey” bütünsel yaklaşımdır. Maya mantarı enfeksiyonlarına karşı olan hassasiyetinizin, sürdürdüğünüz yaşam biçiminin, yediğiniz (ya da yemediğiniz) gıdaların ve muhtemelen rejiminizden ve günlük yaşamınızın getirdiği stresten kaynaklı olarak vücudunuzda var olan kimyasal dengesizliklerin bir sonucu olduğunu kabul etmeniz gerekiyor.

Bunların sonucu olarak bağışıklık sisteminiz ve enfeksiyon ve hastalıklara karşı olan doğal direnciniz düşer, bu yüzden dengenizi yeniden sağlamak amacıyla beslenmenize muhakkak dikkat etmeniz ve bağışıklık sisteminizi güçlendirmeniz gerekiyor.

Kadın olmanın, elinizden bir şey gelmeyen bazı yönleri olduğu muhakkaktır. Örneğin sizi maya mantarı enfeksiyonlarına karşı normalden daha hassas hale getiren projesteron varyasyonlarını kontrol etmek için hiçbir şey yapamazsınız.

Yine de sağlıklı beslenmek ve doğal olmayan ürünleri hayatınızdan uzaklaştırmak gibi yaşam tarzı değişikliklerini yapmak, gelecekte maya mantarı enfeksiyonlarına karşı olan hassaslığınızı azaltacaktır.

İkinci olaraksa, mustarip olduğunuz maya mantarı enfeksiyonuna karşı uygulanabilecek olan ve hem doğrudan rahatlama sağlayan hem de mevcut durumunuzun şiddetini azaltan çeşitli doğal tedaviler olduğunu bilmelisiniz.

Son tavsiyem, vajinal maya mantarı enfeksiyonlarını tek başına ele almamanızdır. Çoğu vakada bu tür enfeksiyonlar, bazıları spesifik olarak vajina bölgesiyle ilgili olan, ama çoğu bu bölgeyle ilgili olmayan bazı durumların birleşiminin bir sonucu olarak ortaya çıkarlar.

Bu tarz bir enfeksiyon, sürdürdüğünüz yaşam tarzının bir sonucudur ve durumu kalıcı olarak düzeltmek için, sorunu aynı şekilde ele almanız şarttır.

Sonuç olarak vajinal mantar enfeksiyonunu tedavi etmek için tıbbı yöntemler kadar geçerli doğal tedaviler de vardır ve insanlık var olduğundan beri kullanılan bu yöntemleri denemek size hiçbir zarar vermeyecektir. Ancak önemli olan hayatınızda değişiklik yapmak gereğini kabul etmek ve bunu uygulamaktır. Eğer doğal tedavilere bir şans vermek isterseniz www.vajinalmantar.com sitesinde kalıcı sonuç elde etmeniz için tavsiyeler bulabilirsiniz. 

 
Toplam blog
: 32
: 27118
Kayıt tarihi
: 02.12.11
 
 

“Le Bruyere, bir yerlerde, ‘yalnız olmamak gibi büyük bir mutsuzluk!’ der. Kendi kendilerine katl..