Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Aralık '17

 
Kategori
Cinsel Sağlık
 

Vajinismus, İkinci Eş Çözüm mü?

Vajinismus, İkinci Eş Çözüm mü?
 

Vajinismusta asıl olan tedavidir. Vajinismus çözümü olan bir sorundur. Çözüm süreci vajinismus kadınının iradi eylem ve gayreti, hekimin çıkabilecek sorunlar karşısındaki teknikleri ve eşin kadına olan desteği ile gelir.

Bunu bir anektod ile aktarmak isterim;

Sorunun kadında olduğunu, kendisini sevse ilişkiyi yaşayabileceğine dair yanlış inanç ve mitleri olan erkek, eşini tedaviye götürmek istemez. Evlilik eşine sahip çıkmayan eş nedeniyle zor günler geçirir ve sonunda boşanırlar.

Erkek bir süre sonra yeni bir kadını sever ve yeniden evlenir. Kozmosta ilginç bir denge vardır. Birinin kalbini kırdıysan benzer bir kalp kırıklığını ilerleyen zaman diliminde sen yaşarsın. Bunun tersi de doğrudur. Kimin gönlünü aldıysan, mutlu ettiysen, zor zamanında yardımcı olduysan ilerleyen zaman dilimlerinde karşılaşabileceğin bir zorlukta hiç ummadığın yardımları başka insanlardan görürsün.

Yeniden evlenen erkek için tarih tekerrür eder. Yeni eşi de vajinismus’tur. Ve vajinismus nedir, nasıl tedavi edilir araştırmaya başlar. Tedavi seçimini yapar ve eşinin sorununun çözümünü sağlar.

Kıssadan hisse; Birçok erkek için vajinismus belirtileri anlamsız gelir. Eşinin rol yaptığını düşünür. Önem vermez. Oysa vajinismus zihinsel, fiziksel ve duygusal bir hastalıktır. Bu hastalığa kadının kişilik örüntüleri de eklenir. Korku ve kaygı düzeyinin yüksekliğinin varlığı da ek bir sorun olarak eklenir.

Tüm bu olumsuzluklara rağmen var olan tedavi teknikleri ile çözüme ulaştırılabilen bir sorundur.

 

www.drulusoy.com

 
Toplam blog
: 151
: 232
Kayıt tarihi
: 22.10.06
 
 

DR. MURAT ULUSOY, 1969 Nazilli doğumluyum. İlk, orta ve lise eğitimimi Nazilli'de tamamladım. 199..