Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Temmuz '13

 
Kategori
Cinsel Sağlık
 

Vajinismus Hastalarının Eşlerinde Sertleşme Problemi ve uygulanan Tedaviler

Vajinismus Hastalarının Eşlerinde Sertleşme Problemi ve uygulanan Tedaviler
 

Vajinismus Eşlerine Uygulanan Tedaviler


Cinsel işlev iki taraflı bir işlevdir. Bu yüzden cinsel sorunun çözümünde her zaman için kadın ve erkeği bir bütün olarak görmek gereklidir. Bazı durumlarda erkek eşlere de cinsel tedaviler uygulamak gerekebilir.

Vajinismus tedavisi sırasında eşlere de tedavi desteği gerekebilir

Vajinismus hastalarının eşlerinin çoğunda zaman içerisinde erken boşalma, cinsel isteksizlik ve sertleşme problemleri ortaya çıkabilmektedir. Bu nedenle bu tür sorunları yaşayan erkek eşlere de tedavi verilmelidir. Aksi takdirde kadın korkularını yenip, cinsel ilişkiye hazır hale geldiğinde erkek eşteki sorunlardan dolayı cinsel ilişki yine sağlanamayacaktır.

Diğer taraftan vajinismus hastaları tedavi sonrasında korkularını yenip, vajinal kaslarını yönetmeyi öğrendikten sonra erkeklerde “başarısızlık kaygısı” (performans anksiyetesi) adı verilen durumlar ortaya çıkabilir. Bu durumlarda da sertleşme kaybı ve erken boşalma sorunları görülebilir. Cinsel işlev iki tarafın eş zamanlı bir şekilde uyumuna dayalıdır. Rahatlama ve ilaç desteği ile problem kolay bir şekilde halledilebilecektir.

Erkek eşlere uygulanan tedaviler
Erkek eşlere verilen cinsel tedaviler davranışcı – bilişsel cinsel terapileri ve medikal tedavileri (ilaç tedavilerini) içerir. Burada iyi olan nokta ise kadınlardaki sorunun çözümlenmesinden sonra başlayan cinsel ilişkiler sırasında erkeğin sorunları da yavaş yavaş kendiliğinden hallolacaktır; yani erkekteki cinsel problemler kalıcı veya dirençli değildir. Ancak erkeğin evlenmeden önce gelen, yani sonradan oluşmamış cinsel sorunlarında daha ayrıntılı bir cinsel terapi verilmesi gerekliliği ortaya çıkar.

Vajinismus bir çift sorunudur ve zamanla kadındaki problem büyüyerek erkeği de olumsuz yönde etkileyebilir. Aslında cinsel sorunlarda her zaman kadındaki problemler erkeği, erkekteki problemler de kadınları olumsuz etkiler.

Vajinismus hastalarının erkek eşlerinde en çok rastlanan cinsel sorunlar; erken boşalma, sertleşme sorunu, sertleşmeyi sürdürememe ve cinsel isteksizliktir. Bu durumlar tamamen kadının ilişki sırasında kendisini güçlü bir şekilde kasmasına bağlı olarak erkekte “reaksiyonel” (tepkisel) olarak gerçekleşmektedir, o yüzden endişelenmenize gerek yok.

Bu nedenle erkek eşlere de bir takım ev çalışmaları verilmektedir. Hatta ilişki sırasında erken boşalmayı önleyici ve penisin sertlik süresini uzatan ilaçları da reçete etmekteyiz. Burada unutulmaması gereken iyi nokta; kadındaki cinsel sorunun çözümlenmesinden sonra erkekteki cinsel problemlerin de zamanla azalacağı ve geçeceğidir. O yüzden rahat olunuz, endişelenmeyiniz.

 
Toplam blog
: 37
: 8189
Kayıt tarihi
: 18.04.13
 
 

Jinekolog ve Cinsel Terapist Op. Dr. Süleyman Eserdağ 1969 yılında Bursa’da doğdu. 1986 yılı..