Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Şubat '16

 
Kategori
Cinsel Sağlık
 

VAJİNİSMUS NASIL ANLAŞILIR?

VAJİNİSMUS NASIL ANLAŞILIR?
 

Vajinismusta Hipnoz


VAJİNİSMUS NASIL ANLAŞILIR?

 

Bazı vajinismus kadınları, ilk geceye ait korkularının farkındadır ve ilk gece sorun yaşayacaklarını hissedebilirler.

 

Birçok vajinismus kadını ise ilk gece karşılaştığı tepkileri ile şaşırır.

 

İlk deneyime ait herkeste olduğu gibi ufak tefek heyecan da olsa, ön sevişmenin ardından deneyime geçildiğinde, eşini eli ile itme, geri kaçınma, olduğu yerde kasılıp kalma, korku ve ağlama nöbeti, kalp çarpıntısı yaşar.

 

O anda zihin ve bedeninde olup bitenleri kendisi bile anlayamaz. Bilinçli olarak istediği bir şeyi bilinçdışı olarak reddetmektedir.

 

Birkaç gün ve birkaç deneyim böyle birbirini kovalar. Her deneyimdeki benzer davranış, erkekte bir hüsrana yol açar. “Yoksa beni istemiyor musun?” Şeklinde yanlış bir inancın yerleşmesine neden olur. “Kimi erkek de zamana bırakma yanlısı olur ve sen istediğin zaman olur”, acelemiz yok der. Bu iki yaklaşım da süreci daha da zora sokar.

 

Vajinismus kadınlarının birçoğunda muayene korkusu ile birlikte genele yayılmış farklı korkularda bulunur. Az bir kısmı ise rahatlıkla muayene de olabilir.

 

Yine vajinismus kadınlarının bir kısmı dış genital bölgesine bakıp dokunabilirken ve içeriye parmak yönlendirebilirken bir kısmı da parmak yönlendiremez ve bakıp dokunamaz.

 

Özetle anlaşılacağı gibi, vajinismus kişiden kişiye farklılık göstermekle birlikte asıl sorun “ilişki anında ortaya çıkan bedensel tepkiler ve kasılmalar ile birlikte korku” belirtileridir.

 

Tüm bunlara rağmen,  çok kısa sürede çözümü olan bir hastalıktır.

 

Kaynak: www.drulusoy.com

 

 

 
Toplam blog
: 151
: 232
Kayıt tarihi
: 22.10.06
 
 

DR. MURAT ULUSOY, 1969 Nazilli doğumluyum. İlk, orta ve lise eğitimimi Nazilli'de tamamladım. 199..