Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Haziran '15

 
Kategori
Cinsel Sağlık
 

Vajinismus nedir? Bir buçuk günde Vajinismus tedavisi mümkün!

Vajinismus nedir? Bir buçuk günde Vajinismus tedavisi mümkün!
 

Vajinismus Tedavisi Dr. Ulusoy Tedavi Tekniği, Kongrede Sunumu


Vajinismus, ilişki anında kadının istem dışı verdiği korku, kasılma, kaçınma tepkisidir. Bu istem dışı tepki iradi olarak kontrol edilemez. Sonuçta tüm çabalara rağmen ilişki yaşanamaz hale gelir. Zamanla düzeleceğini düşünmek ve zamana bırakmak veya istem dışı tepkiler varken zorlayarak denemelerde bulunmak var olan vajinismusun şiddetini arttırmasına neden olabilir.
 
Vajinismus olduğunu düşünen çift, vakit kaybetmeden tedaviye başlamalıdır. Vajinismus kısa sürede çözümü olan zihinsel bir hastalıktır. 
 
Vajinismus tedavisinde “Dr. Ulusoy Tekniği” olarak adlandırdığımız, 2011 yılında İstanbul’da düzenlenen 12. Avrupa Hipnoz Kongresinde ve 2015 yılında 1. Anadolu Nörobilim ve Cinsel Sağlık Kongresinde sunumlarını yapmış olduğumuz tedavi tekniğini kullanıyoruz.
 
Tedavi tekniğimizde “Hipnoterapi + Bilişsel + Davranışçı” olarak bütüncül bir yaklaşımı kullanarak, toplamda iki buçuk saatlik bir terapi ile 12 - 36 saat içinde çözüme kolayca gidilebiliyor.
Bu nedenledir ki eskiden olduğu gibi vajinismus hastalığı korkulacak ya da tedavi edilemeyecek bir hastalık değildir. 
 
Vajinismus tedavisinde aynı zamanda hastanın, eşinin ve terapistin üçlü uyumu gerekir. Bazı vajinismus çiftlerinde erkek tedaviye gelmeye çekinir. Vajinismus erkeklerine tavsiyemiz, tedavi süreci boyunca eşlerinin yanında olmaları ve onlara gereken desteği manevi olarak vermeleridir.
 
Vajinismus kadını ilişkiye ait korkularının haricinde genele yayılmış farklı korkulara da sahip olabilir. Muayene korkusu, böcek korkusu, karanlık yer korkusu, yalnız kalma korkusu gibi. Muhtemelen vajinismus kişilik yapısında ki özgüven eksikliğinden kaynaklanmaktadır. Aynı ailede yetişen iki kız kardeşten biri vajinismus olurken diğeri rahatça ilişki yaşayabilmektedir. Bu durum da kişilik yapılarındaki farklılıkların vajinismusa neden olduğunu düşünmemize neden olur. 
 
Vajinismus erkeği ise çoğu zaman eşini anlamakta zorluk çeker. Herkesin yapabildiğini sen niye yapamıyorsun? Bu kadar çok tepki veriyorsun ve kaçıyorsun, yoksa beni sevmiyor musun? Diye düşünür. Bu yanlış bir bakış açısıdır. Öncelikle vajinismus erkeğinin şunu çok iyi bilmesi gerekir; vajinismus iradi olmayan istem dışı tepkilerdir. Hiçbir kadın, evliliğini zora atacak, çocuk sahibi olamayacak, boşanmayla sonuçlanabilecek bir sürece isteyerek gitmez. Erkekler eşlerinin sevgilerinden kuşkuya düşmemelidirler.
 
Bazı vajinismus kadınları da şunu dile getirir; “Eşim çok anlayışlı sorunum nedeni ile üstüme hiç gelmedi ve beni zorlamadı, zamanla yaparsın” dedi. 
 
Görüşüm odur ki, zamana bırakan erkek anlayışlı eş değildir. Anlayışlı eş, vajinismusun zihinsel bir hastalık olduğunu bilen ve tedavisi için araştıran, eşini tedaviye götürerek destek veren eştir.
 
Vajinismus hastalarının yalnız olmadığını, bu hastalığın tek onlarda görülmediğini, kısa sürede, kolay, kalıcı çözüm üreten tedavi tekniklerinin olduğunu bilmelerini isterim.
 
 
 
 
Toplam blog
: 151
: 232
Kayıt tarihi
: 22.10.06
 
 

DR. MURAT ULUSOY, 1969 Nazilli doğumluyum. İlk, orta ve lise eğitimimi Nazilli'de tamamladım. 199..