Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ağustos '17

 
Kategori
Cinsel Sağlık
 

Vajinismus sırasında bulantı ve kusma

Vajinismus sırasında bulantı ve kusma
 

vajinismusta hipnoz


Vajinismus klasik tedavisinde vajen içine parmak, dilator gibi araçlar kullanılarak, vajen alt bölgesindeki kasılma kaldırılmaya çalışılır. Oysa Türklerde gözlenen vajinismusta, vajen bölgesi ve pelvik taban kaslarında kasılma yoktur. İçeriye bir şey almaya çalıştığınızda girer.

Asıl sorun, zihnin içeriye bir şey gireceğine ait hazır olmamasından kaynaklanır. Ve zihin beden üzerinde genel korku, kaygı ve panik belirtileri oluşturur.  Nefes düzensizleşir, bacakları olduğu yerde kasar veya kapama eğilimi gösterir, bedeni geri çeker.

Vajinismusta vajen içi çalışmanın üç amacı vardır;

1-      İçeriye bir şey giriyor mu?

2-      Zara ait bir problem var mı?

3-      Çapın artışını tolere edebiliyor mu?

 

Bu çalışmalara davranışçı yöntem ile direk girilirse vajinismus hastasının zihni yüksek tepki oluşturabilir. Bu nedenle öncelikle, ayna nöron aktivasyonlu psikoeğitim, hipnozla formülasyona dönük, bedensel gevşeme içeren ve sistematik duyarsızlaştırmayı da kapsayan uygulama sonrası davranışçı tedavi daha iyi sonuçlar verir.

Bazı nadir vakalarda vajenin içine bir şeyin dokunması vagal reflkes nedeni ile bulantı, kusma oluşturabilmektedir. Hipnoz bu gibi durumlarda da kontrolü sağlamada anahtar rol oynar.

 

www.hipnoz-vajinismus.com

 

 
Toplam blog
: 151
: 232
Kayıt tarihi
: 22.10.06
 
 

DR. MURAT ULUSOY, 1969 Nazilli doğumluyum. İlk, orta ve lise eğitimimi Nazilli'de tamamladım. 199..