Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Temmuz '16

 
Kategori
Cinsel Sağlık
 

VAJİNİSMUS TEDAVİSİ, NİÇİN KORKULUR?

VAJİNİSMUS TEDAVİSİ, NİÇİN KORKULUR?
 

Vajinismus tedavisi


VAJİNİSMUS TEDAVİSİ, NİÇİN KORKULUR?

 

Vajinismus hastalarının birçoğu tedavi içeriğinden korku duyar. İçeriye bir şeyin giremeyeceğini düşünen ve buna şartlanan hastalar, tedavinin içinde yer alan vajene dönük kısa süreli çalışmaları gözünde büyütürler. Kısmen de haklıdırlar. Çünkü korkuları o derece fazladır. Zihni göz ardı eden sadece davranışçı çalışan tedavilerde onların bu haklılığına adeta “yangına körükle gitmek” metaforunda olduğu gibi arttırır. Hastanın zihni, muayene/çalıştırma/çalışmaya hazır değilken bir anda kendini bu sürecin içinde bulur. Korkusu daha da artar.

 

Oysa olması gereken öncelikle zihnin, “bilişsel/psikoeğitim/hipnoterapi” eklektik yaklaşımı ile sürece hazırlanmasıdır. Bugüne kadar 9 Bilimsel kongrede sunulmuş, Dr. Ulusoy Tekniğinde bu süreç tedaviye dahil edilmiştir.

 

Hastalar; “Ben zaten içeri bir şey alabilsem penisi de alabilirim” şeklinde yanlış bir düşünceye de kapılırlar.  Bu yanlışlığın sebebi, Türk Kadınında vajenin serbest olmasıdır. Sorun zihnin o anda verdiği bedensel tepkilerdir. Çünkü eksik tedavilerde (sadece davranışçı) içeriye bir şey alabilmeyi öğrenen ama penisi alamayan hasta gruplarını oluşturur.

 

Korkunun bir başka sebebi ise hastanın kendine ve başarıya güvenememesidir. En kötü ve en zor hasta kendisidir. Bu belki de hem özgüven eksikliği hem de hastalığı üzerinden varoluşçu bir tepkidir.

 

Her zaman vajinismus hastalarına şunu söylerim; “Merak etmeyin, siz kaldığınız otelde/evinizde ilişkiyi yaşayacak başaracak ve başardım diyeceksiniz ve ben tedaviyi o şekilde tamamlayacağım.”

 

Vajinismus hastalarının sorduğu diğer soru ise, kısa sürede çözülebilir midir? Evet, Bir gün içinde iki saatlik ilk çalışmanın ardından, size öğretilenlerin otelde tekrarı ve pekiştirilmesi istenir, takibinde aynı gün içinde ilişki yaşayabilecek duruma gelirsiniz. Burada tedavi süresini kısaltan unsur, tedaviye tamamlayıcı olarak kullanılan öğrenmeyi hızlandıran ve gevşemeyi sağlatan hipnoz teknikleridir.

 

Kaynak: www.vajinismustedavisi.com

 

 

 
Toplam blog
: 151
: 232
Kayıt tarihi
: 22.10.06
 
 

DR. MURAT ULUSOY, 1969 Nazilli doğumluyum. İlk, orta ve lise eğitimimi Nazilli'de tamamladım. 199..