Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ağustos '15

 
Kategori
Cinsel Sağlık
 

Vajinismus tedavisi, Vajinismus ve Erkek

Vajinismus tedavisi, Vajinismus ve Erkek
 

Vajinismus Tedavisi, Dr. Murat Ulusoy'un Araştırmaları


Gençliğinde ya da ilişki yaşayamadığı evlilik sürecinde geneleve gitmek nasıl etkiler?
 
Erkeklerin gençlik yıllarından itibaren merakı ilgisi milli olmaktır. Nasıl yapılır? Yapabilir miyim? Ne kadar sürer? Kaç kere yaparım? Benimki yeterli mi? Boyu, çapı vs.
 
Şöyle bir baktığınızda tamamen duygudan uzak ve fiziksel yapılar üzerine kurgulu bir cinsel yaşam karikatürü çizilmeye başlanıyor. Oysa fiziksel kontrolün arkasında zihinsel kontrolün olduğunun farkına varılamıyor. 
 
Şimdi makalemize bir hasta örneği ile devam edelim: 
 
Genç ve yeni evli bir çift, eşi vajinismus. Erkek eşini çok seviyor ve özel sıcak duygulara, ona zarar vermemek, incitmemek hislerine sahip. Geçmişte ise birçok kere geneleve gitmiş. Gururla anlatıyor: 
“O kadar uzun sürerdi ki, bir saati bulurdu boşalamazdım, sonuçta para da veriyordum, uzatmak hoşuma gidiyordu, kadınlar ise çoğu kere bana artık boşal diyordu.”
 
Yukarıdaki öykümüzün ilk paragrafında para vererek skor denemeleri yapmaya çalışan, içsel saldırgan ve vahşi sekse ait dürtülerini tatmin etmek isteyen ve ilişkiyi para vererek satın aldığı için verdiği parayı kuruşu kuruşuna geri almayı hedefleyerek uzatmayı seçen bir erkek, diğer tarafta ise duygudan uzak, içime girsin boşalsın, parayı versin ve gitsin diye bekleyen hizmet sunucusu var.
Zihin; öğrenilmiş, deneyimlenmiş bilgiler ile yeni beden kontrolleri kurgusu yapar ve ileride benzer şartlarda bu kurguyu – şemayı – anımsayarak gerekli süreci başlatır. 
 
Ve erkeğimiz evlenip ilişki yaşamaya uğraştığında hiç genelevdekilere benzemeyen duyguları ağır basan, hatta ilişkiye ait korku dolu duyguları nedeniyle vajinismus olan bir kadınla karşılaşır. Hemen tedavi için gelirler. Eşinin tedavisi Dr. Ulusoy HIT ve VTT ile 24 saatte tamamlanır. Deneyime yönlendirileceği sırasında erkeğe sorulur: 
 
“Ereksiyona ait bir sorunun var mı?”
 
Erkek övünerek;
 
“Hayır doktor bey yok, bir saate yakın ereksiyonda kalır, kolay kolay boşalmam,” der ormandaki aslan kral edası ile…
 
Kaldıkları otele deneyime gönderilirler ve mutlu haber beklenmeye başlanır. Telefon çalar ya da bir mesaj gelir;
 
“Doktorum ne olduğunu anlayamadım, benimki kalkmıyor, uğraşıyorum biraz sertleşiyor ama tam girme aşamasında yumuşuyor, küçülüyor.” 
 
Dr. Ulusoy, vajinismustaki bu duruma ‘Tahterevalli Etkisi’ diyor; kadının hazır olduğu anda erkeğin dip yapması.
 
Tahterevalli Etkisi birçok faktöre bağlı olduğu gibi:
 
1- Hızlı mastürbasyonlara, 
 
2- Vajinismus süreci içinde eşe kızgınlık ve öfke tepkilerine, 
 
3- Eşe ait suçlamalara, 
 
4- Deneyimsizliğe,
 
5- Stres ve kaygıya,
 
6- Dinamik yapıya, (Bilinç dışı olarak eşini anne gibi algılamak)
 
7- Öğrenilmiş deneyimlere de bağlı olabilir.
 
Hikayemizde ise 7. maddede olduğu gibi geçmişteki öğrenilmiş deneyimlere bağlıdır. 
 
Bir de bakmışsınız kükreyen aslan kral, miyavlayan küçük bir kediciğe dönmüş…
 
Dr. Ulusoy’un vajinismus tedavisi etki eden faktörler sınıflamasında bu sürece ait erkeğe sunulan tedavisi de vardır. Bu durumdaki erkeğe hipnoterapik ya da medikal yaklaşım sunulabilir.
 
Erkek, “Anlamakta zorlanıyorum,” der. “Geçmişte sorun yokken ne oldu?” 
 
Aslında geçmişinde sorun vardı. Yanlış öğrendin. Sadece gidip, para verip saldırgan ve dürtüsel zevklerini deneyimledin, hatta kadın hadi boşal artık dediğinde daha da zevke geldin. O anki akıl ve mantık durumunla doğru yaptığını düşündün, hizmet satın alıyordun ve en fazlasını alma derdinde idin…
 
Ama şimdi karşında eşin var. Hizmet satın almıyorsun, yaklaşımınla eşinin önce duygularını okşarken sonra da bedenini okşayacak ve ruhsal, duygusal farklı bir bilinç haline gireceksin…
 
Buradan hareketle diyebiliriz ki; erkekte ‘Tahterevalli Etkisi’nin bir sebebi de geçmişte yaşanmış genelev deneyimleridir. Bu deneyimler hikayemizde olduğu gibi işleyebilirken kimi zamanda genelevdeki kadının sert ve sorunlu yaklaşımı ile ereksiyon kaybı ile karşılaşmaya da neden olabilir.
 
Ayrıca genelevdeki kadının bedensel temizliğe dikkat etmemesi, sizinle başarısızlığınız karşısında alay etmesi ya da küçük düşürmesi de yaşayacak olduğunuz ilişkiden olumsuz etkilenmenize ve bu sürecin öğrenilmiş davranış olarak gelecek deneyimlerinize kötü olarak yansımasına sebep olabilir.
Stres ve kaygı faktörü de ilginçtir. Genelde cinsel yetersizliklerin altında performansa ait kaygılar yatar. Bir hastamızın eşi sağlık çalışanı idi. Hastamızı hazır hale getirdik ama erkekte ‘Tahterevalli Etkisi’ görüldü. Gerekli terapik ve medikal desteği vermemize rağmen ereksiyon gerçekleşmedi. Erkekte fizyolojik bir sorun yoktu, evdeki denemelerinde sertleşme olduğunu belirtiyor, aynı zamanda sabah sertliğinin de olduğuna vurgu yapıyordu. Sonra şunu anlattı:
 
“Doktorum, ben acilde çalışıyorum. Ne zaman sorunlu bir vaka gelse hemen kaygı duyarım ve ortadan kaybolurum ki diğer arkadaşlar baksın. Strese gelemiyorum.”
 
Bu aktarımının ardından ilişkiyi evlerinde yaşamalarını istedim. “Eşin artık hazır, onda bir sorunumuz kalmadı. Otelde ilişki yaşaman için seni ne kadar terapi ve medikal ilaçla da desteklesem başaramayacağın gibi kendine olan güvenin ve inancın da sarsılacak. Bu nedenle evde kendi ortamında ilişki yaşamanı istiyorum,” dedim. Bir hafta içinde telefonla geri dönüş yaptı,  “Doktorum, ben de sorun yokmuş:) Ereksiyonum sorunsuz gerçekleşti ve çok rahat bir deneyim yaşadık, teşekkür ederiz,” diyordu.
 
Sonuç olarak karşımızda hastalık yok hasta var. Vajinismus terapistinin eşlerin kişilik yapılarını görmesi ve tedavisinde esnek olabilmesi, kişilik örgütlenmelerini fark edip, uyum sağlayabilmesi de önemlidir.
 
 
Toplam blog
: 151
: 232
Kayıt tarihi
: 22.10.06
 
 

DR. MURAT ULUSOY, 1969 Nazilli doğumluyum. İlk, orta ve lise eğitimimi Nazilli'de tamamladım. 199..