Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Haziran '16

 
Kategori
Cinsel Sağlık
 

Vajinismus tedavisi Hipnoz kitabı

Vajinismus tedavisi Hipnoz kitabı
 

vajinusmus tedavisi hipnoz


Meslektaşım değerli Dr. Candan'ın Vajinismus Tedavisinde Hipnoz Kitabım ile ilgili görüşleri...

Değerli Murat Ulusoy'un kitabı hakkında kısa bilgilendirme yazmak isterim. Söz verdiğim üzere ilk fırsatta okuduğum 'Vajinismus Tedavisinde Hipnoz. Üç Aşama ve Bir Buçuk Günde Çözüme Giden Yol' isimli kitap;

Ana başlıklar hakkında kitapla ilgili tespitlerimi iletmek istiyorum:

1. Eğer hem hipnoz hem de vajinismus tedavisi hakkında bilgiye ihtiyacınız varsa veya vajinismusdan yakınıyorsanız bu kitap okunmalı.

2. Genel bilgilendirme kısmı, yani 142 nci sayfaya kadar olan bölümde, hem terapistler hem de hastalar hedef alınmış. Özellikle bu aşamada bir mayalama yapıldığı gözlenebiliyor ki bu hem terapist hem de hasta için ön kabullerin gelişimini teşvik ediyor. Özellikle cümlelere, örneklere ve metaforlara gizlenmiş hipnotik telkin kalıpları bu ön hazırlığın etkisini artırıyor. Kitap bitince "Ben de vajinismus tedavi edebilirim!" düşüncesini uyarıyor. Ya da hastada "Evet! Hastalığım tedavi edilebilirmiş!" düşüncesini pekiştiriyor.

3. Hipnoz bölümünde ise binlerce liralık hipnoz eğitiminde elde edebileceğiniz tüm temel bilgiler konsantre şekilde anlatılmış. Eğer hipnoza yeni başladı iseniz özel bir hastalık üzerinden anlatıldığı için bu bölüm çok yararlı bir hatırlama imkanı sağlayabilir.

4. Kitabı okurken değerli Murat Ulusoy'un temiz kalbinin ve paylaşımcı karakterinin ışıltısını görebiliyorsunuz. Bazı ifadeler iddialı gibi görünse de aslında bunların tecrübenin getirdiği öz güveni yansıttığını biliyorum. Fırsat buldukça katıldığım hipnoz kongrelerinde sunumlarına katıldım. Örneklerini izledim ve Murat'ın bu tespitlerinin gerçekliklerini takip etme imkanım oldu.

5. Tedavi bölümünde egzersizler ve çizimli cinsel birleşme pozisyonları hastalar için ve bu pozisyonları danışanlarına anlatmak isteyen terapistler için yararlı bir kaynak olabilir. Yine içinde bilgilendirme formu ve hasta takip formu bilgileri yer alıyor. Bilişsel davranışçı terapi ile ilgilenenler için yararlı olabilir.

6. Vajinismus nedenleri arasında bir durumun belirtilmediğini fark ettim. Hatırlatma olarak iletmek isterim. Annenin itilmesine maruz kalan küçük çocuk, bu durumun ona çektirdiği acıların farkına varır. Bunun ne kadar şiddetli bir ceza olduğunu anlar. İtilmek ve önemsenmemek yalnızlık duygusundan çok daha acıtıcı bir durumdur çünkü temel sosyalleşme içgüdüsünün engellenmesine ve var olma duygusunun yitirilmesine neden olur. Küçük çocuğun elde ettiği bu bilgi daha sonra ikili ilişkilerinde kullandığı önemli bir başa çıkma yöntemi olur. Özellikle cinsellik gibi yüksek arzulu bir eylemde bu mekanizma karşıdakinde güçlü bir duygusal kırılma yaşatır. Vajinismus bu tip kişilerce itme ve göz ardı etme amaçlı olarak kullanılabilir.

Sonuç olarak; eğer terapist iseniz bir hatırlatma, bir bilgilenme kaynağı olarak, bir hasta yakını iseniz onun okumasını önerebileceğiniz bir kaynak olarak hararetle tavsiye ediyorum.

Selamlarımla,

Kaynak: www.vajinismustedavisi.com

 

 
 
Toplam blog
: 151
: 232
Kayıt tarihi
: 22.10.06
 
 

DR. MURAT ULUSOY, 1969 Nazilli doğumluyum. İlk, orta ve lise eğitimimi Nazilli'de tamamladım. 199..