Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Kasım '15

 
Kategori
Cinsel Sağlık
 

VAJİNİSMUS TEDAVİSİ KALICI BİR TEDAVİDİR!

VAJİNİSMUS TEDAVİSİ KALICI BİR TEDAVİDİR!
 

vajinismus tedavisi dr ulusoy


VAJİNİSMUS TEDAVİSİ KALICI BİR TEDAVİDİR!

 

 

Birçok hastamız şunu sormaktadır; “Tedaviden sonra vajinismus tekrarlar mı?”

 

Eğer ki tedaviniz uygun bir teknik ile yapılmış ve hem zihin üzerinden hem de davranışçı öğrenme metodu ile sağlanmış ise yürümeyi öğrenmek, yüzmeyi öğrenmek her ne ise ilişkiyi yaşamakta sorunsuz olarak devam edecektir.

 

Ancak bazı eksik yaklaşımlarla tedavi olan hastaların da tedaviye geldiklerini görüyoruz. Ya ev ödevlerini yapıp deneyime geçemiyorlar ya da geçici birkaç deneyim yaşayıp tekrar sorunları ile baş başa kalıyorlar.

 

Bu hastalarla da zaman içinde çalıştık. Gördüm ki, sorun onlardan değil onlara uygulanan eksik ve öğrenmeyi tam sağlayamayan, zihin üzerinde çok durmayıp herşeyi vajen de gibi algılayıp vajen odaklı çalışmalardan geçen tedavilere gitmişler.

 

Şunu unutmayalım ki vajinismus; “zihinsel, fiziksel ve duygusal” bir hastalıktır. Tedavi de buna göre planlanmalıdır.

 

Otuzlu yaşlarda yirmi yıllık evli bir hasta bize şunları anlattı: “Öncesinde birçok yere gittim ve tedavi olmaya çalıştım. Her bir deneme hüsranla sonuçlandı. Eşim de ben de yıkıldık. Bir çocuğumuz olsun diye düşündük ve tüp bebek denedik o da düşük ile sonuçlandı. Şu an çaresiz.”

 

Vajinismusta tüp bebek önermiyoruz. Ancak eksik tedaviler nedeni ile çaresiz kalan hastalar bu yola da başvurabiliyor. Tüp bebek, başarı oranı düşük bir yöntemdir ve dışarıdan ilaç ve cerrahi uygulamaları içerir. Ayrıca bir bebeğiniz olduğunda vajinismus sorununuz iyileşmeyeceği için bir zaman sonra tekrar ilişkiye ait sıkıntılar baş gösterecektir. Önemli olan doğru bir teknik ile çözüme, kolay, hızlı ve kalıcı olarak ulaşabilmenizdir.

 

Dr. Ulusoy Tekniği bu bağlamda kısa sürede çözüme giden zihin – beden üzerinde hipnoterapi ve davranışçı yaklaşımla ile etki sağlayan kalıcı ve rahat ilişki sağlayan bir yöntemdir.

 

Konu ile ilgili her türlü sorunuz için telefon açabilir veya mail atabilirsiniz. 

 

www.vajinismustedavisi.com

 
Toplam blog
: 151
: 232
Kayıt tarihi
: 22.10.06
 
 

DR. MURAT ULUSOY, 1969 Nazilli doğumluyum. İlk, orta ve lise eğitimimi Nazilli'de tamamladım. 199..