Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ekim '15

 
Kategori
Cinsel Sağlık
 

VAJİNİSMUS TEDAVİSİ KOLAY BİR SÜREÇTİR, ÖNCESİNDE ZORLAYARAK DURUMU AĞIRLAŞTIRMAMAK GEREKİR

VAJİNİSMUS TEDAVİSİ KOLAY BİR SÜREÇTİR, ÖNCESİNDE ZORLAYARAK DURUMU AĞIRLAŞTIRMAMAK GEREKİR
 

vajinismus tedavisi istanbul, üsküdar üniversitesi hipnoz eğitimi


VAJİNİSMUS TEDAVİSİ KOLAY BİR SÜREÇTİR, ÖNCESİNDE LÜTFEN  ZORLAMAYIN
 
 
 
 
Maalesef vajinismusun bir hastalık olduğunu anlamayan erkekler, eşini ilişkiye zorlarsa sorunu çözebileceğini düşünmektedir.
 
 
 
Bu konuda geçmişten günümüze ilginç anekdotlarla da karşılaştım;
 
 
 
1- Eşine dişini sıkmasını ve ilişkiyi yaşayacaklarını söyleyen erkek ilişki yaşayamadığı gibi, eşi “doktorum” diyordu “dişimi sıkmaktan o an dişim kırıldı.”
 
 
 
2- Erkek ilişki yaşayamadığı için öfkelenip, kızıp, eşini döverek karanlık bir odaya hapsetmişti.
 
 
 
3- Erkek eşinin eli ve ayaklarını bağlayıp zorla ilişki denemesinde bulunmuştu.
 
 
 
4- Kadın vajinismus tedavisinden kaçındığı için dışarı boşalma ile hamile kalmış ama tedavi olmadığı için muayene korkusu ve kasılmaları devam ettiğinden muayene ve doğum sırasında üç, dört kişi ellerinden ayaklarından tutarak sonda takma girişiminde bulunmuştu.
 
 
 
5- Erkek, uyuşturucu ilaç, belden aşağı anestezi, alkol gibi yöntemlerle zorlayarak deneyim yaşamak istemişti.
 
 
 
6- Doktorum diyordu erkek,  gördüğünüz gibi ben ne kadar güçlü ve kiloluyum, eşim ise bir o kadar narin ama ilişki yaşamak istediğimizde öylesine bir kuvvetle beni itiyor ve kasılıyor ki anlatamam. 
Vajinismus tedavi edilebilir bir hastalıktır. Bu nedenle zorlamalarla ilişkiye geçilmeye çalışılmamalıdır. Bu zorlamalar var olan sorunu, bilinçdışı düzeyde taciz gibi algılandığı için daha da işin içinden çıkılmaz hale getirir. 
 
 
 
 
Vajinismus zihinsel bir sorun olduğu için, vajinismus tedavisi de öncelikle zihne dönük yapılandırılmalıdır. Dr. Ulusoy Vajinismus Tedavi Tekniğinde, zihinsel süreçler ön planda tutulduğu için vajinismus tedavisi bir buçuk gün gibi kısa sürede kalıcı olarak çözüme gitmektedir.
 
 
 
Birçok hasta bize ne yapıyorsunuz da bu kadar kısa sürede sorun çözülüyor diye sormaktadır. Uyguladığımız hipnoz ve hipnoterapi ile vajinismus tedavisinde zihin kolayca engellerinden uzaklaştırılırken, zihnin ürettiği korku, kasılma ve ilişkiye ait olumsuz tepkiler olması gerekenler ile kısa sürede değiştirilmektedir.
 
 
 
 
 
Toplam blog
: 151
: 232
Kayıt tarihi
: 22.10.06
 
 

DR. MURAT ULUSOY, 1969 Nazilli doğumluyum. İlk, orta ve lise eğitimimi Nazilli'de tamamladım. 199..