Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Kasım '15

 
Kategori
Cinsel Sağlık
 

VAJİNİSMUS TEDAVİSİNDE HİPNOZ

VAJİNİSMUS TEDAVİSİNDE HİPNOZ
 

vajinismus tedavisinde hipnoz


VAJİNİSMUS TEDAVİSİ VE HİPNOZ

 

Vajinismus hastalarının sorunlarını dörtlü model üzerinden formülüze ettiğimizde ki bunlar;

 

1-      Bilişsel nedenler

 

2-      Davranışçı nedenler

 

3-      Dinamik nedenler

 

4-      Varoluşçu nedenler

 

Olmak üzere ayrılır. Vajinismus hastasının sorunu bir veya birden fazla modele uyabilir. Genel olarak bir değerlendirme yaptığımızda büyük çoğunluğunun altında bilişsel nedenler yatar.

 

Bilişsel nedenler; çok acıyacak, çok kanayacak, vajen dar penis büyük, oraya bir şey giremez, ilişkiden sonra acıdan dolayı oturamayacağım, yürüyemeyeceğim gibi çarpıtılmış bilgilerin davranışları etkilemesidir.

 

Bu çarpıtılmış bilgilerin tedavinin başarısı için hızlı ve kolayca değiştirilmesi gerekir. Hipnozdaki telkinler ile çarpıtılmış bilgilerin değiştirilmesi mümkündür ve hipnoz süreci kısaltıp, öğrenmeyi kolaylaştırır. Aynı zamanda ilişki anında ortaya çıkan kasılmaların kaldırılmasında da hipnozun önemli bir etkisi vardır. Hipnoz altında verilen telkinler ile zihin – beden gevşemesi sağlanır. Dolayısıyla hipnoterapiden sonra vajinismus hastası, hem acı endişesini hem de bilişsel çarpıtmalarını çözerken aynı zamanda bedensel gevşemeyi de öğrenir.

 

Dr. Ulusoy Tekniğinde “Bilişsel + Davranışçı + Hipnoterapi” uygulanır. Bu teknik Avrupa Hipnoz Kongresi ile Anadolu Cinsel Sağlık Kongresinde de bilimsel olarak sunulmuş olup konu hakkında da “Vajinismus Tedavisinde Hipnoz” adı altında kitap olarak yayınlanmıştır.

 

Tabi ki hipnoz birçok vajinismus hastası için merak edilen ve bilinmeyen bir süreç gibi durmaktadır. Bu nedenle vajinismus hastalarının izlemesi için bir hipnoz videosu hazırladım. Kendime verdiğim telkinlerle sol elimde ağrısız bir alan oluşturup bir iğneyi ağrı – acı duymadan batırabildiğimi izleyebilirsiniz.

 

Video linki: https://youtu.be/tlW0P_12-rA

 

Vajinismus Tedavisinde Dr. Ulusoy Tekniği ile tedavi süresi bir buçuk güne kadar indirilmiş bulunmaktadır.

 

Kaynak: www.vajinismustedavisi.com

 

 

 

 
Toplam blog
: 151
: 232
Kayıt tarihi
: 22.10.06
 
 

DR. MURAT ULUSOY, 1969 Nazilli doğumluyum. İlk, orta ve lise eğitimimi Nazilli'de tamamladım. 199..