Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ağustos '19

 
Kategori
Sağlık
 

Vajinismus ve Hipnoz

Vajinismus, ülkemizde en çok görülen kadın cinsel işlev bozukluklarından biridir. Vajinanın 1/3 lük kısmında bulunan pelvik kasların istemsiz kasılması sonucu ilişkiye girememek ve vajina içerisine hiçbir yabancı nesneyi alamamaktır.

Vajinismusu ortaya çıkaran faktörler büyük oranda psikolojiktir. Kadının, vajina içine bir şeyin girmesiyle ilgili oluşturduğu “acı olacak” beklentisi bu semptomun ortaya çıkmasına neden olmaktadır.

Kişinin bir davranış veya eylemle ilgili oluşturduğu yoğun beklentiler, zihinde negatif otohipnoz olarak etki etmeye başlar. Kişi sürekli olumsuz düşünerek kaygılarını ve inançlarını pekiştirdikçe otohipnoz etkisi artarak devam eder. Bu etkilerden kurtulmak için dil kalıplarını ve düşünce yönetimini pozitife çevirmek yaşam konforunuzu arttıracaktır.

Vajinismus tedavisinde hipnoterapi, tek başına bir tedavi yöntemi olmamakla birlikte oldukça faydalı bir destekleyicidir. Vajinismus semptomu görülen kişilerin fobik düzeyde olan kaygılarını azaltmak, tedaviye olan inancın arttırılması, motivasyonu yükseltmek, geçmiş travmalarla baş etmek için kullanılan bilimsel bir yöntemdir.

Hipnoterapiyle birlikte hem tedavi sürecinde hem tedavi sonrası süreçte oldukça başarılı sonuçlar alınmaktadır. Bu sayede kişilerin tedavide yaşayacakları olası bir duygusal patlamaya karşın önleyici bir etki oluşturur.     

Günümüzde vajinismus tedavisinde en etkili tedavi yöntemleri bilişsel cinsel ve davranışsal cinsel terapilerdir. Tedavinin iskelet yapısını oluşturan bu yöntemlerle hipnoterapi uygulandığında başarıyı elde etmek kaçınılmazdır.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı
Op. Dr. Tamer Gültekin

http://www.drtamergultekin.com/

https://www.instagram.com/drtamergultekin/?hl=tr

 
Toplam blog
: 38
: 46
Kayıt tarihi
: 10.06.19
 
 

Yrd. Doç. Dr. Tamer Gültekin 1977 yılında Gaziantep'te doğdu. 1990 yılında İstanbul Abdi İpekçi İ..