Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Eylül '11

 
Kategori
Cinsel Sağlık
 

Vajinismus ve rutin jinekolojik muayenenin önemi

Vajinismus ve rutin jinekolojik muayenenin önemi
 

Vajinismus Ve Rutin Jinekolojik muayenenin Önemi


Vajinismus (Cinsel ilişkiye girememe) belirtisi taşıyan kadınların problemlerinden bir tanesi de her kadının rutin yaptırması gerekli kadın doğumla ilgili jinekolojik muayene ve testleridir.

İlk etapta kadınların yılda bir rahim ağızından alınan servikovajinal smear testi, jinekolojik muayenesi, yumurtalık, rahimin incelenmesi için gerekli ultrasonik inceleme sayılabilir. Vajinismuslu kadınların büyük bir kısmı jinekolojik muayeneden korktukları için yada daha önceki jinekolojik kadın doğum muayenelerindeki kötü tecrübelerinden dolayı jinekolojik muayenelerini ihmal ederler. Bu durum bir problem ortaya çıktığı zaman belli sıkıntılarla kendini belli edebileceği gibi bazen sessiz kalarak daha büyük problemlere neden olabilir. Basitce çözülebilecek problemler daha karışık ve büyük problemlere yol açabilir. Örneğin rahim ağzındaki küçük bir problem daha büyüyebilir, basit bir operasyonla halledilebilecek bir problem kansere dönüşebilir, rahimde gelişen küçük bir ur(myom) büyüyerek dev bir myom'a dönüp hem operasyonu zorlaştırabilir, hem rahimi tehdit edebilir. Bu örnekler çok daha fazla verilebilir.

Vajinismus tedavi merkezimiz istanbul'a gelen yüzlerce vajinismuslu hastamızdan bazılarında bu tür sorunları tespit etmiş olup, gerek vajinismus tedavilerini, gerekse her türlü jinekolojik hastalıklarını ve jinekolojik operasyonlarını yapmışızdır. Bunları sizle paylaşmamızın amacı sadece cinsel ilişkiye girememe, cinsel ilişkiden korkma, jinekolojik muayeneden korkma sizin kadın sağlığınızıda ilgilendiriyor. Lütfen bu uyarıyı dikkate alın ve rutin jinekolojik muayenenizi ve kontrollerinizi ihmal etmeyin. Kliniğimize vajinismus problemini çözmek için gelen hastamızın ilk önce rahim ağzı kanseri nedeniyle tedavi gördüğünü, vajinismus hastası olduğu için jinekolojik, rutin muayenelerden olan rahim ağzı kanser tarama testini (servikovajinalsmear) yaptırmadığından bu tablosu atlanmıştır. Rahim ağzı kanseri nedeniyle ameliyat olduktan sonra vajinismus problemini çözmek için kliniğimize başvurmuştur. Bunu sizi korkutmak için değil, kadın sağlığı açısından son derece önemli olan rutin tetkitlerinizi gözardı etmemeniz içnidir. Kliniğimizde tedavi ettiğimiz hastalarımızdan gelen çok samimi bir vajinismus (Cinsel İlişkiye girememe) teşekkür mektubunu okumanızı öneririz. Lütfen Jinekolojik muayenenizi aksatmamanızı tavsiye ederiz.

 
Toplam blog
: 66
: 1055
Kayıt tarihi
: 18.09.10
 
 

Saygın Micozkadıoğlu; Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı. Lise eğitimini TED Ankara Koleji'nde ta..