Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Kasım '11

 
Kategori
Cinsel Sağlık
 

Vajinismusta, gebelik ve tüp bebek yöntemi

Vajinismusta, gebelik ve tüp bebek yöntemi
 

vajinismus ve tüp bebek yöntemi


Vajinismus istenmesine rağmen cinsel ilişkiye elinizde olmayarak girememe durumudur.

Vajinismus problemi çeken çiftler ilk başlarda cinsel ilişkiye girememe korkularını kendi kendilerine aşmaya çalışabilir fakat aşamadıkları zaman vajinismusla geçen süre çiftleri yıpratır hatta birbirlerine karşı suçlayıcı tavır sergilemeye başlayabilirler. Vajinismusla geçirdikleri süre zarfında bebek sahibi olmak isteyebilirler. Aile çevresinden çocuk baskısı ve kadının yaşının ilerlemesi nedeniylede biran önce bebek sahibi olma baskısı hissedebilirler. Bu aşamada vajinismus hastalığını çözmek yerine bebek sahibi olmak için aşılama ve veya vajinismus hastalığı nedeni ile tüp bebek merkezlerine başvurarak, bebek sahibi olmak için tedaviye başlarlar. Bu aşamadan sonra vajinismuslu çift bu tedavilerden sonuç alabilir ve bebek sahibi olur fakat o anki durumları vajinismus ve bebek sahibi bir çift konumundadır. Vajinismusun getirdiği problemlerle evlilik hayatlarına devam etmektedirler. Bu şekilde geçirdikleri zaman evlilik yaşantılarına ağır bir yük getirecektir ayrıca 2. bir çocuk isteklerinde gene yorucu ve yıpratıcı yollardan geçeceklerdir. Tüp bebek için Vücuduna dışarıdan Hormon ilaçları alacak belki gebelik sahibi olacak belkide olamayacak ve maddi boyuttada  bir bedel ödeyecektir ve sonuç ne olursa olsun vajinismus hastalıkları devam edecektir. 

vajinismus ve tüp bebek

 

Vajinismus problemi çeken çiftler tüp bebek merkezlerinde aldıkları tedavi ile gebelik elde edemeyebilir veya edebilir ve gebelik elde etse bile her gebelikte olabileceği gibi gebelik başarıyla sonlanmayabilir ve hem vajinismuslu olup hemde tedavi ile gebe kalıp gebeliğin başarıyla sonlanmaması düşük, erken doğum gibi nedenlerden dolayı eve canlı bebeği götürememek çiftleri çok daha üzmekte ve yıpratmaktatır.

Sizde aynı şekilde vajinismus hastalığını yaşayıp zamanla çözmeye çalışıp, çözemeyerek vajinismusla yaşıyor olabilirsiniz. Artık çevrenin ve aile biriminizin baskıları ve veya kendi istekleriniz doğrultusunda bebek sahibi olmak isteyebilirsiniz ve sizde bebek sahibi olmak için aşılama, tüp bebek merkezlerine başvuru yapabilirsiniz ama ama sonuç ne olursa olsun siz hala vajinismus problemi ve vajinismusun getirdiği problemlerle yaşıyor olacaksınız.

Oysaki vajinismus kişinin istemesi halinde çok kısa süreler içersinde kişiye yönelik uygulanacak vajinismus tedavi ve vajinismus tedavi yöntemleri ile vajinismus hastalığından kurtulursunuz.

Siz vajinismus hastalığı yaşayıp bebek sahibi olmak isteyen hastalarımızı bilgilendirmek amacıyla yine sizlerden, sizleri bilgilendirmek amacıyla yaşanmış tecrübeleri sizlerle paylaşmak istiyoruz.

5 yıldır vajinismus problemi yaşayıp bebek sahibi olmak isteyen ve bunu aşılama ve tüp bebek merkezlerinde elde etmeye çalışıp, gebe kalıp fakat eve canlı bebek götüremeyip sonunda vajinismus tedavisi olmaya karar verip ve kısa süreler içersinde vajinismustan ve vajinismusun getirdiği problemlerden kurtulan hastamızın tecrübelerini vajinismus tedavisine başlangıç aşamasından, vajinismus tedavi sürecindeki düşüncelerine ve vajinismus hastalığını yendikten sonraki yaşantısıyla ilgili düşüncelerini adım adım takip edebilirsiniz.

Hastalarımızın mektuplarını okumak için tıklayınız

 
Toplam blog
: 66
: 1055
Kayıt tarihi
: 18.09.10
 
 

Saygın Micozkadıoğlu; Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı. Lise eğitimini TED Ankara Koleji'nde ta..