Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Kasım '14

 
Kategori
Sağlık
 

Vajinismusta erkeklerin yaklaşımı nasıl olmalı?

Vajinismusta erkeklerin yaklaşımı nasıl olmalı?
 

Esi vajinismus problemi taşıyan erkeklerin bilmesi gereken eşinizin sizle ilişkiye girmek istemektedir fakat tamamen elinde olmayarak, refleks olarak sizi itmesi ve kasılması sonucu bu durumu yasamaktadir. 
 
Düşünün ki sizde ereksiyon problemi var ve  esinizi aşıksınız fakat ilişki anında bu durumu yaşayip, eşinizle ilişkiye giremiyorsunuz. Sertleşme problemizde dışarıdan az bir destekle tedavi edilebilecekken ve siz bu sertlesme problemini yasarken de esiniz size "benimle birlikte olmak istemiyor musun?", "bilerek böyle isteksiz davraniyorsun" dese, sizin ereksiyon probleminize zaman ve anlayış göstermese ne düşünürsünüz. Bu nedenle öncelikle bu açıdan degerlendirme yapmak, size daha net bir değerlendirme açısı sağlar.
 
Cinsel ilişkiye giremeyerek ilk gece korkuları yüzünden vajinismus problemini taşırken erkekte haklı olarak genelde bir anlam konduramaz. ama tam olarak vajinismus problemi konusunda bilgi sahibi olmadıklarından sağlıklı olarak değerlendiremez ve "benim bir problemim yok ki" der sorunu haklı olarak eşinde bulur. Kendinin istenmediğini zannedebilir. İlişkiye giremediği için eşine nasıl davranması gerektiği konusunda bilinçsizdir. Vajinismusa ne sekilde yaklasmasi konusunda karar veremez, Şaşırır, sinirlenir,  üzülür ve çaresiz hissedebilir. Ancak esi vajinismus olan kişinin eşine bu problemden kurtulması için eşine destek için faydalı olacak tutumlar vardır. Erkekler, vajinismusun zamanla getireceği sıkıntıları da göz önünde bulundurarak, vajinismus hakkında bilgi sahibi olup eşlerine destek olması, eşlerinin problemden kısa süreler içinde kurtulmaları açısından önemlidir. Vajinismus hastalığıyla yaşamak yerine vajinismustan kurtulmak için destek olmalıdır. Çünkü vajinismus tanısı konulup kişiye yönelik tedaviler ile kadının da az bir gayretiyle de ilişkiye girememe probleminden kurtulursunuz.
 
Erkekler vajinismus problemi karşısında nasıl davranmalıdır?
 
Vajinismusu yenmek için eşinin adım atacağı zaman yanında destek olmak çok  önemli iken vajinismusla yüzlesmeyip adım atmıyorsa tedavi alma konusunda yönlendirici olmalıdır. Bütün bunlara rağmen vajinismusla ilgili eşinize destek olmak gibi bir niyetinizde yoksa en azından eşinizin tedavi ile ilgili adimlarına engel olmayın. Bu süreçleri yasayan çiftler, vajinismus klinik’e tedavi almak için gelmekte ve kisinin çok az bir gayretli ile kisa süreler içinde vajinismustan kurtulduklari hatta daha sonra bebek sahibi olup daha mutlu huzurlu beraberlikleri yasamaktadirlar. Vajinismus tedavisi sirasinda erkekler, tedavi programin içinde olmalari eslerine yardimci olabilirler. Vajinismus tedavi programı içinde bulunmak erkeklerin tedavi seyrini gözlemlemelerine ve eslerini ruhsal ve fiziksel açidan anlamalarini saglar. Bütün bu süreç erkekleri vajinismus nedir? sorusuna cevap aramaktadirlar. Bu da esleriyle daha bilinçli bir iletisim içinde tutar. Bazen de erkek vajinismus hastaliğı yaşayan esinin her sefer bu sefer iliskiye gireriz diyerek iliskinin basarisizlikla sonuçlanmasi esinin üzülmesi nedeniyle durumu kabul eder görmezden gelir ve zamana birakmayi düsünür. Vajinismus hastaliginin tedavisini ertelerler. Bu yüzden erkek de zamana birakilmasi konusunda olumsuz rol almamalıdır. Vajinismusun tedavisi konusunda eşini bilinçlendirmelidir. Vajinismusu kabul etmeyen vajinismusla yüzleşemeyen vajinismustan korkan bir eşiniz varsa ve bunu erteleyen bir durumdaysa tedavi konusunda destek olup adım atmasını saglamanızı öneririz. Biliniz ki uygun bir vajinismus tedavisi ile ilişkiye girememe korkunuzu yenip saglıklı bir cinsel yasantınız olması, sizi çift olarak da ev arkadaşlıgından, olması ve yasanması gereken normal ilişki boyutuna getirecektir.
 
Op. Dr. Saygın Micozkadıoğlu
 
Toplam blog
: 66
: 1055
Kayıt tarihi
: 18.09.10
 
 

Saygın Micozkadıoğlu; Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı. Lise eğitimini TED Ankara Koleji'nde ta..