Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mayıs '19

 
Kategori
Cinsel Sağlık
 

Vajinismusta Yenilikler

Vajinismus tedavisi klasik bağlamda haftalık görüşmeler ve 10 -12 görüşme içerir. Bu tedavi protokolü 1970'lerde oluşturulmuş ama düne kadar sorgulanmamıştı. 15 yıl önce hipnoz ile vajinismus tedavi süresinin kısalabildiğini fark ettiğimde bütün çalışmalarımı bu alana verdim.

Sanıldığının aksine pelvik taban kasları birinci derecede sorumlu değildi. Onlar belki de bir filmin figüranları idi. Oysa 1970'lerde kurgulanan teknik, baş aktör olarak pelvik taban kaslarını gösterip bu kasları eğitmek için yoğun kegel egzersizleri önermekteydi.

Vajinismus kadınları biçare günde yüzlerce kez bu egzersizleri iyileşmek adına yapıyorlardı. Oysa asıl sorumlu kas grubunun Psoas Kasları olduğunu fark ettiğimde hipnoz ile kısalttığım tedavi süresi daha da kısaldı ve üç saatlik bir çalışma ile sabah alınan hastanın akşam ilişki yaşayabilmesi sağlandı.

Bu konuyu Klinik psikoloji yüksek lisans proje çalışmamda da işledim ve iki kongrede de sundum.

Psoas kası ve psoas kasını idare edebilen diyafram kası nefes ile kontrol edilebiliyordu. Var olan vajinismusta hipnoz tekniğine nefesi kontrol edebilecek holotropik solunum içeren geri bildirimli çalışma eklendiğinde tedavi süresi de kısaldı.

 

www.drulusoy.com

 
Toplam blog
: 151
: 232
Kayıt tarihi
: 22.10.06
 
 

DR. MURAT ULUSOY, 1969 Nazilli doğumluyum. İlk, orta ve lise eğitimimi Nazilli'de tamamladım. 199..