Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Temmuz '13

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Vakti olmayanlar için, İstanbul'dan uzaklaşmadan tatil planı

Vakti olmayanlar için, İstanbul'dan uzaklaşmadan tatil planı
 

Uzun bir tatil bana göre değil, vaktim yok ama şöyle bir haftasonu kaçamağı da fena olmazdı diyenlerdenseniz; Jabiroo olarak sizi, İstanbul’dan uzaklaşmadan tatilin tadını çıkarabileceğiniz destinasyonlara doğru keşfe çıkaralım:

Ağva 

İstanbul'da tatlı bir kaçamak: Ağva... İstanbul'un yanı başında, doğanın tüm güzelliklerini sergileyen Ağva, yemyeşil doğası, masmavi denizi ve iki nehir arasında kalmış konumuyla  şehrin kalabalığından kaçıp, dinlenmek, deniz ve güneşin tadını çıkarmak isteyenler için ideal. Ağva'da tekne ile küçük koyları gezebilir, doğa yürüyüşleri yapabilirsiniz.

Kilyos

İstanbul'dan fazla uzaklaşmadan haftasonu tatili yapmak istiyorsanız, rotanız Kilyos... Plajlarıyla ünlenen Kilyos, İstanbul'un en büyük ve temiz sahil şeridine sahip olup Kilyos Burnu'ndan Gümüşdere Plajı'na kadar uzanmaktadır. Sörfle ilgilenenler, Kilyos rüzgar sörfü, dalga sörfü ve uçurtma sörfü yapmayı sevenler için oldukça cazip. Kalabalık plajlardan sıkıldıysanız, Kilyos küçük koylarıyla aradığınız sakinliği size sunuyor. Hem deniz ve doğa olsun, hem de şehre uzak olmasın diyenler için en güzel adres.

Sapanca

Kısa bir tatil yapmak isteyenlerin popüler adresi Sapanca; yeşilin her tonunu buluşturan doğasıyla, İstanbul'dan sadece 1.5 saat uzaklıkta. Göl çevresindeki farklı parkurlarda yürüyüş düzenleyebilir; gölde yüzme, yelken, kano, su kayağı gibi su sporlarını yapabilirsiniz. Yamaç paraşütüyle ilgiliyseniz, Sapanca'da bu merakınızı gidermeniz mümkün. Şehrin kargaşasından uzakta bir tatile ihtiyaç duyanların adresi, Sapanca.

Heybeliada:

İstediğiniz her an İstanbul'dan uzaklaşıp, denizle güneşin buluştuğu eşsiz bir ada olan Heybeliada'ya gidebilirsiniz. Sahile indiğinizde nostaljik faytonlar eşliğinde bir ada turu yapabilir veya sahil şeridini yürüyerek dolaşabilirsiniz. 

Bizans Kilisesi, Büyük Rum Kilisesi, Aya Nikola Rum Kilisesi, Aya Maria Kilisesi, Aya Yorgi (Ayios Yeorgios) Manastırı, Tarik-i Dünya Manastırı görülmesi gereken yerlerin başında geliyor. Heybeliada'nın Değirmen bölgesinde ise adanın en büyük plajı yer alıyor. Ayrıca Kızılçam Ormanları’nın içerisinde bulunan yürüyüş yolunda rahat ve huzurlu yürüyüşler yapabilirsiniz.

Büyükada

Eski adı, Yunanca "büyük" anlamına gelen Prinkipo olan Büyükada, doğası ve atmosferiyle sizi büyülüyor. İstanbul'un içinde ama bir o kadar da gürültü ve karmaşadan uzak olan bu adayı gezmenin en keyifli yolu bisiklet kiralamak. Adanın güzelliklerini, tarihi sokaklarını, kiliselerini ister faytonla isterseniz de bisikletle dolaşabilirsiniz.

Aya Yorgi Kilisesi'ne gidebilir, muhteşem manzaraya tanıklık edebilirsiniz. 

Doğa ve tarihle birlikte denizin keyfini çıkarmak isteyenler için de plaj alternatifleri sunan Büyükada, yaşattığı nostalji hissi ve manzarasıyla eşsiz bir dinlenme noktası.

Riva

Riva, Beykoz’a bağlı bir köy. Buraya ulaşım kolay olduğundan, haftasonu tatiliniz için ideal bir rota. Riva deresinin kenarında bulunan balık restoranlarında yemeğinizi yiyebilir, Akdeniz sahiliyle yarışacak kadar harika bir atmosfere sahip olan kumsalında güneşlenebilir, 500 yıllık geçmişi olan tarihi mekanları ve Riva deresini tekneyle gezebilir, bu tekne gezisi sırasında Riva’nın benzersiz koylarını keşfedebilirsiniz. Ayrıca sakin bir tatili sevmeyenlerdenim derseniz; kano deniz bisikleti, trambolin, doğa fotoğrafçılığı, sualtı sporları, plaj voleybolu, motor sporları ve daha birçok spordan yararlanabilirsiniz.

Kumbağ

Kumbağ, Tekirdağ’a bağlı, Ganos Dağları’nın Marmara kıyılarında kurulmuş bir belde. Bu belde yine İstanbul’a yakınlığından dolayı pek çok kişi tarafından tercih edilmekte. Yaz aylarında rüzgar, sörfçülerin tam istediği gibi olduğundan; burada sörfçülere rastlamak hatta dileyenler için sörf yapmak mümkün. Ayrıca Kumbağ’a gitmişken, Tekirdağ köftesi ve Tekirdağ rakısı içmeden dönmeyin!

Polonezköy

Şehirden uzak, doğayla iç içe, dingin bir tatil düşleyenler için Polonezköy, tatil için uzaklara gidemeyenlerin vazgeçilmez adreslerinden biri. Beykoz’un bir beldesi olan Polonezköy; doğaseverlerin hoşuna gidebilecek, ailelerin hep birlikte konaklayabileceği bir adres. Burada, günübirlik gezilerden haftasonu tatiline, piknikten lüks restoranlarda akşam yemeğine, partilerden düğüne kadar pek çok etkinliğe dahil olabilirsiniz.

Armutlu

Jeotermal kaplıcaları ve Marmara Bölgesi’nin en temiz denizine sahip olmasıyla adından bahsettiren Armutlu, turistik açıdan önem taşımakla birlikte; her yıl İstanbuldan’dan da  birçok insanı kendisine çeken bir tatil merkezi olarak ününü korumakta. Armutlu’da kaplıcaya gidebilir, zıpkınla dalışlar yapabilir ve diğer su sporlarını deneyebilir, av meraklıları avlanma programlarına katılabilir, isteyen kamp alanında çadırda, isteyen karavanında konaklayabilir. 

 

 
Toplam blog
: 67
: 2743
Kayıt tarihi
: 15.04.13
 
 

Jabiroo ismi bir tür Güney Amerika leyleğinden esinlenerek bulunmuştur. Jabiroo özel seyahat haya..