Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Eylül '17

 
Kategori
Spor
 

Valbuena ; Michael Jordan Gibi Oynuyor... Fenerbahçe Jannsen İle Tek Forvet İken Kazandı

Dün akşamki maçta gördük ki Fenerbahçe biraz olsun şimdiye kadarki yapmış olduğu hatalı seçimlerden vazgeçti. Ama böyle devam eder mi..Onu zaman gösterecek.

Saraçoğlunda her maça zaten büyük avantajla çıkıyorlar. O stadda on kişi sahaya çıksan bile onbir kişi oynarsın. Dolayısıyla Koşmak,topu hissetmek ve oynatmamak gayesi ile maça başlamalıydılar.

Öyle de oldu.

Fenerbahçe  ; Neto ile Neustadner' i yanyana oynatıp, Kameni yi kaleye alınca, Van persie ' den vazgeçip Jannsen'i takıma dahil edince, Mehmet Ekici ve Guilano yu da Valbuena 'nın performansına katkı verir hale sokunca sahada performansını bir tık arttırdı.

Daha önceki maçlarda geriye koşamayan,orta saha da çok çabuk açık veren ve defansta sürekli yerleşim hataları yapan ;  hücumda ise sadece Valbuena 'nın eline bakan bir Fenerbahçe vardı.

Ama Valbuena hiç pes etmedi. Onun geçen haftalardaki  performansını görünce Michael Jordan' ı hatırlamamak mümkün değildi sanki...

Böyle olunca iyi pas yapan ve ilerideki forvetini arayan bir takım haline geldiler. Mehmet'in ortasında Jannsen'in ne kadar önemli bir transfer olduğunu da gördük. Saha görüşü ve top takibi  çok iyi Hollandalı'nın. Daha önceki haftalarda gol atar dedik. devamı gelir demiştik...

2 kişinin ortasında gerçekten markesi zor bir noktada penaltı kararı aldırdı. Sonrasında Beşiktaş 'ın kolay adam geçen ve sahaya yerleşen futbol anlayışı sahaya hakim olmaya başladı.

Ama Fenerbahçe de buna özellikle orta saha boş adam bırakmayarak karşılık verdi. Böyle olunca pozisyonlar sağ kanattan rahatlıkla akmaya başladı Beşiktaş kalesine. Ozan Tufan biraz daha dikkatli olsa bu dakikalarda bir gol yapabilirdi.

Fenerbahçe'nin halen eksiklikleri çok.Özellikle defansta adam paylaşımında pozisyonlara çabuk ısınamıyorlar. Ancak tüm bu eksikliklerine rağmen ortaya koydukları mücadele gerçekten anlamlıydı.

Bu dakikalarda çalan düdükler ve gelen kartlar maçı çok daha çekişmeli hale getirdi. Fenerbahçe'de Mehmet dün ortasaha da özellikle ileri çıkışlarda pozisyon zenginliğini tek başına getirdi.

Beşiktaş'ın bu dakikalarda Negredo ile bulduğu gol Ofsayt değildi. Sonrasında oynanan futbolun yanında verilen kararlar  da oyunun temposunu çok fazla değiştirdi. Beşiktaş yine Atiba ve Caner ile Fenerbahçe ceza sahasına yüklensede çalışkan Fenerbahçe defansı bu toplara geçit vermedi.

Bu dakika da yine Jannsen'in arayışları ve kurnazlığı Fenerbahçe 'ye bir penaltı daha kazandırdı. Sonrasında Babbel'in gelen golü Beşiktaş adına çalışılmış bir organizasyon gibiydi.

Netice de bol kartlı olmasına rağmen çekişmeli ve güzel bir derbi izledik...

 

 
Toplam blog
: 383
: 900
Kayıt tarihi
: 24.12.10
 
 

..... ..