Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Şubat '19

 
Kategori
Futbol
 

Valbuena ve Kagawa...

Fenerbahçe, Zenith maçında İstanbul da oynadığı gibi  oynayabilse kazanabilirdi. Ancak karşılarında bu defa farklı bir Zenith buldular. Semak'ın öğrencileri uzun zamandır hiç olmadıkları kadar günündelerdi.

Bu yüzden Beşiktaş karşısında Volkan, İsla, Soldado, Dirar gibi oyuncular başta olmak üzere sahada bir takım değişiklikler vardı. Dirar zaten son haftaların en formda isimlerinden. Takım biraz ivme yakalayabilse performansı çok daha fazla artabilir.

İsla'nın ise son maçlarda ne kadar istekli oynadığını herkes görüyordu.  Aynı şeyleri diğer oyuncular için de söyleyebiliriz.

Beşiktaş ise Kagawa transferi ile iyi bir çıkış yakalamış gibiydi. Burak Yılmaz 'ın gelmesi ile çok tecrübeli bir isim daha aldılar.

Maça gelirsek; Sadık Fenerbahçe için defansın en önemli oyuncularından biri oldu. Her zaman oyunun içinde. Ancak Fenerbahçe defansı yine de yerleşim hataları yapabiliyor. İlk golde Kagawa'nın kullandığı serbest vuruşta bu kadar kalabalık bir defans bu golü yememeli.

Kagawa futbolu bilerek oynuyor.  Belki topun takımdan uzaklaştığı anlarda değil ama topun takımına yakınlaştığı anlarda hep sahnede...

Fenerbahçe ilk yarıda gelen ikinci golden sonra bile gayretli savunma yapmaya ve geriye dönmeye çalışıyordu. Ama oyunda Momentum hep Beşiktaş lehineydi.

 Bunu da göstere göstere yapabiliyorlardı.

Fenerbahçe'nin bu dakikalarda hücum organizasyonlarında eksiklikler vardı. Soldado'yu destekleyebilecek bir isim bu dakikalarda oyunda olmalıydı.

Burak Yılmaz ile gelen üçüncü gol de Fenerbahçe defansının son 2 senedir en sık yaptığı hatalardan...

İkinci yarıda Valbuena'nın girmesi ile Fenerbahçe biraz toparlanır gibi oldu. Zayc 'ın golünde Dirar'ın payı çok büyük. Valbuena 'nın da ilerleyen dakikalarda kanatlara verdiği destek ile Dirar'ın oyundaki potansiyeli de canlandı.

Fransız oyuncu hiç şüphesiz daha fazla süre almalı. Nitekim 2.golü de al da at ortası ile Sadık ' a attırdı.

Gol sonrasında Valbuena 'nın pasları ile beslediği oyun Beşiktaş ceza sahasına önüne yığılmıştı bir kere... Hasan Ali 'nin golü jeneriklikti . Fenerbahçe için uzun zamandır en önemli oyunculardan...

 

 
Toplam blog
: 383
: 900
Kayıt tarihi
: 24.12.10
 
 

..... ..