Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Aralık '15

 
Kategori
Eğitim
 

Vali, valiliği anlattı. Rektör'de: "Devlet, şirket gibi yönetilmelidir" dedi.

Vali, valiliği anlattı. Rektör'de: "Devlet, şirket gibi yönetilmelidir" dedi.
 

Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu Bartın Üniversitesi'nde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü öğrencilerine, valilik ve il yönetimi hakkında ders verdi, öğrencilerin sorularını cevaplandırdı.

Kent devletlerinden imparatorluğa, imparatorluktan cumhuriyete devlet sistemlerini anlatan Azizoğlu, bartin.info devletlerin ileri görüşlü yöneticilerle geleceğe taşındığını belirterek “Devlet bilgi, akıl, beceri ve ileri görüşlü yöneticiler ister. Devleti idare edenler kartal gözlü olmalı, ileriyi görerek ona göre adımlar atmalıdır. Problemleri önceden tespit ederek, devletin bekasını ileriye taşıyabilmelidir.” dedi.

                                                               VALİ,  S. AZİZOĞLU

         “ Devletin Kıymetini Devletsizliği Yaşayanlar Bilirler” diyen Azizoğlu, Ortadoğu’da yaşanan iç savaşa da değinerek “Geçmiş dönemlerde Osmanlı Devletinin birer vilayeti olan şimdiki komşu ülkelerimizde birçok sorun yaşanmaktadır. İç savaştan, ülkesinden kaçan insanlar sınırlarda, denizlerde zor günler geçirmekte ve hatta hayatlarını kaybetmektedirler. Bu yaşananlar hepimizi derinden üzüyor. Bunun böyle olmasının sebebi devletsizliktir.” Dedi.

 

         “Devlet, insanoğlunun kurduğu en büyük organizasyon olarak, insanın bartin.info bir suç işlemediği sürece kimsenin kendisine zarar veremeyeceği bir yapının adıdır. İşte devlet olmayınca, devletin insanlar üzerinde koruyucu şemsiyesi olmayınca,  Olanlar oluyor. İşte Orta Doğu” diyerek sözlerini sürdürdü.

                                BARTIN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ  PROF.  DR- RAMAZAN KAPLAN

 

Bu coğrafyada hep büyük devletler, bedel ödeyerek yapısını korumuştur. Diğer milletler bazı devletlerin oyunlarıyla vatandaşlarından koparılırlar ve mülteci konumuna düşürülürler. Dünün zenginleri, iş sahipleri ve makam sahipleri aç susuz yolarda perişan olurlar. Devletsizliği yaşamayanlar, devletin de ne olduğunu bilemezler.” diye konuştu. Ve, “İnsan Biyografisi Okumak, Tecrübe edinmektir” diye de ekledi.

 

         Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan ise öğrencilere önerilerde bulunarak “Bizler insan biyografisini bartin.info ‘yu çok önemseriz. İnsanları kitaplardan öğreniriz ancak bunun kazancı çok farklıdır. Ben özellikle öğrencilerime bilim, sanat, kültür alanında meşhur insanların biyografilerini okumayı tavsiye ederim. bartin.info Bir insana nasıl yetişiyor, hangi noktalardan nereye geliyor bilgisini edinmek çok yüksek bir tecrübedir. Bizden önce yaşanmış ve denenmiş şeyleri hazır olarak almak ve bunu hayatımıza uyarlamak çok büyük bir imkândır.” şeklinde konuştu. “Devlet Şirket Gibi Yönetilmelidir” dedi.

 

         Bir çok bölüm başkanlarının da konuşmalara iştirak ettikleri görülen toplantı, olumlu bir hava içinde son buldu.

BARTIN' DA HER İKİ NEHRİN, "İNCEOĞLU BAHÇESİ ÖNÜNDE BİRLEŞTİĞİ YER . SAĞADAKİ BURUN DA, GAZHANENİN KUMSALI.

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..