Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Mayıs '09

 
Kategori
Halkla İlişkiler
 

Vali Aksoy ''çocuklar, terör olaylarına bilinçsizce karışıyorlar" dedi...

Vali Aksoy ''çocuklar, terör olaylarına bilinçsizce karışıyorlar" dedi...
 

Vali Aksoy,Çocuklarımıza sahip çıkalım...


Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Mersin kent yaşamında tüm çalışmalara katılıyor. Manevi destek veriyor. Vali Aksoy'u Eğitim, İş yaşamı, Spor, Sağlık akla gelen sosyal faaliyetlerde yol gösterici ve Lider olarak görmek mümkün. Aksoy, yaptığı başarılı çalışmalar nedeni ile Merhum Vali Recep Yazıcıoğlu'na benzetiliyor. Adeta Mersin'de halkın sevgilisi oldu.İşte yeni toplumu ilgilendiren haberimiz: Mersin Valisi Hüseyin Aksoy terör olaylarında kullanılan çocukların bir kısmının oyun sandığı, bir kısmının ise para aldığı için eylemlere katıldığını söyledi.

Mersin Valisi Aksoy, Milli Eğitim Bakanlığı Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü ile UNICEF'in organize ettiği, 'Önce Çocuklar-Çocuk Koruma Mekanizmalarının İl Düzeyinde Modellenmesi Projesi' Mersin il bilgilendirme toplantısında konuştu.

Hilton Oteli'nde düzenlenen toplantıda, terör örgütlerinin çocukları eylemlerde kullanması sorununa değinen Vali Aksoy, bu konunun çok iyi irdelenmesi ve incelenmesi gerektiğine dikkat çekti.

Hiçbir nedenle, çocukların bu tür olaylarda kullanılamayacağını vurgulayan Aksoy, "Maalesef 6-18 yaş arası çeşitli yaş gruplarındaki çocukların bu tür olaylarda kullanıldığını görüyoruz. Bunların bir kısmı oyun sanıyor, bir kısmı para aldığı için çıkıyor. Ama bunları kullanan, bunları yönlendiren kişiler mutlaka var. Maalesef bu Türkiye'nin bazı kentlerinde olduğu gibi Mersin'in de sorunu. Bunun Çocuk Hakları Sözleşmesi'ne, insan hakları uygulamalarına, uluslararası antlaşmalara aykırılıklarının tartışılması lazım. Bu olaylarda yer alan çocukların, üzerlerinde bıraktıkları olumsuz etkiler tartışılmalı. Bu konuda bilimsel çalışmalar yapılmalı. Bu çok önemli bir konu." diye konuştu.

Çocukların gelecekte yaşayacakları olumsuzlukların, onlar üzerindeki travmaların neler olduğunun tespit edilmesi ve kamuoyuyla paylaşılması gerektiğini belirten Aksoy, Mersin Valiliği olarak eğer çocuklar ağır bir suç işlememişse hakkında herhangi bir işlem yapmamaya dikkat ettiklerini kaydetti.

Aksoy, "Çünkü onlar bunun farkında değiller. Çocuklarla ilgili çok çekincelerimiz var." dedi. Vali Aksoy'u Mersin halkı olarak yalnız bırakmayalım...

Mersin'de kayıtlara göre, 2006 yılında sokakta çalışan yüzlerce çocuk olduğunu, Çocuk ve Gençlik Merkezi'ne (ÇOGEM) kayıtlı bini aşan çocuk bulunduğunu aktaran Aksoy, selpak satan, cam silen, çöp toplayan, kâğıt toplayan ve çalıştırılan yüzlerce çocuğun olduğunu ifade etti.

Aksoy, bu konuda ciddi bir çalışma başlattıklarını belirterek, şunları söyledi: "Mersin'de sokakta çalışan çocuğumuz kalmayacak. Bu konuda bütün kurum ve kuruluşlarımızla ortak bir çalışma içerisindeyiz. Bu kapsamda, 'Sokakta çocukların çalıştırılması suçtur' diye Valilik emri yayınlandı. Ayrıca 'sokakta çalışan çocuktan alışveriş yapılması' da suçtur. Vatandaşlarımızı bu konuda bilgilendirdik ve duyarlı davranmalarını istedik. Eğer buna rağmen çocuk hala sokakta satış yapmaya devam ediyorsa ilgili kurumlarımız çocuğu sokaktan alıp ailesine teslim ediyor. Bu davranış tekrarlanırsa çocuğunu çalıştıran aileye ceza kesiyoruz."

Sokakta çalışan çocukların bir kısmının madde bağımlısı olduğunu açıklayan Aksoy, madde bağımlılığıyla ilgili maalesef rehabilitasyon merkezimiz bulunmadığını, bu çocukların tedavileriyle ilgili halen arzu edilen sonucu alamadıklarını kaydetti.

Aksoy, "Devlet Hastanesi bünyesinde sadece madde bağımlısı olanlara yönelik bir birim oluşturmaya çalışıyoruz. Madde bağımlılığıyla ilgili Sağlık Bakanlığı'mızın çalışmaları var. Mersin'de önümüzdeki süreçte yaklaşık 800 yataklı bir entegre hastane projesi yapılacak." şeklinde konuştu.

Proje, Adana, Ankara, Batman, Bursa, Diyarbakır, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Mersin Samsun, Şanlıurfa ve Trabzon gibi 12 ilde etkili ve bütüncül çocuk merkezli önleme, koruma ve izleme hizmetlerinin verilebilmesi için etkili ve eşgüdümlü çalışma mekanizmaları oluşturmayı amaçlıyor.
Sevgili Anne ve Babalar, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza el birliği ile sahip çıkalım...
 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..