Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Şubat '09

 
Kategori
Turizm
 

Vali Aksoy, Mersin'in dünyada tanınması çok önemli...

Vali Aksoy, Mersin'in dünyada tanınması çok önemli...
 

Mersin sevilen Valisi Aksoy,Güney Afrika elçisi ile görülüyor.


Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, kentin Turizm alanında sadece Türkiye'ye değil tüm dünyaya tanıtılması açısından elinden gelen tüm çabayı sarf ediyor. Vali Aksoy'un bu çalışmalarla ilgili olarak yapmış olduğu faydalı işlerden biri ile ilgili olarak bugün basına gönderilen bülteni noktasına dokunmadan sizlere sunuyorum ''Güney Afrika’nın Ankara Büyükelçisi Tebogo Seokolo, Mersin Turizm Platformu Başkanı ve Güney Afrika Cumhuriyeti Mersin Fahri Konsolosu Numan Olcar eşliğinde, Mersin Valisi Hüseyin Aksoy’u makamında ziyaret etti.

Vali Aksoy, ziyaretin iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesine katkı sunacağını kaydederek, “Buradaki görüşmelerin, iki ülke arasında karşılıklı işbirliği konusunda önemli mesafeler alınmasını sağlayacağını umuyorum.” dedi.

Konuklara Mersin hakkında bilgi veren Aksoy, Doğu Akdeniz’in en önemli limanlarından birine sahip olan Mersin’in, limanı ve serbest bölgesiyle ticari bakımdan önemli bir konuma sahip olduğunu, demiryolu, karayolu, havayolu ve en önemlisi de denizyolu ulaşımı bakımından çok önemli bir konumda olduğunu kaydetti.

Mersin’in önemli bir tarım kenti olduğunu da hatırlatan Aksoy, narenciye ve muz başta olmak üzere önemli tarımsal ürünlerin yetiştirildiğini ve bir kısmının da ihraç edildiğini sözlerine ekledi.

8 bin yıllık tarihi geçmişi ile turizm bakımından çok önemli potansiyele sahip olan Mersin’in, sahili, dağları ve yaylaları ile seçkin bir kent olduğunu dile getiren Aksoy, “Mersin sahip olduğu değerler bakımından önemli bir turizm kentidir.

Ticaret ve yatırım yapmak isteyenleri Mersin’e bekliyoruz.”dedi.

Büyükelçi Seokolo ise, bu tür dostane ilişkilerin, iki ülke arasındaki ticari ilişkileri artıracağına inandığını ifade ederek, “Mersin Turizm Platformu Başkanı Sayın Olcar, Mersin’in Güney Afrika’da, Güney Afrika’nın da Mersin’de tanıtılmasını sağlıyor. Artık iki ülke insanları birbirleri hakkında daha çok şey biliyor. Bunun için teşekkür ederiz”dedi.

Özellikle limanın varlığı bakımından Mersin ile Güney Afrika’nın benzerliğine dikkat çeken Seokolo, limanın varlığının iki ülke arasındaki ticaretin gelişmesine katkı sunacağını söyledi.

Turizmin önemini de vurgulayan Büyükelçi, “Biz buna geç ulaştık ama özellikle ekonomi için turizmin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz.”diye konuştu.

2010 yılında FIFA Dünya Kupası’nın Güney Afrika’da gerçekleşeceğini söyleyen Büyükelçi, Güney Afrika’da dünya kupasına katılacak olan Türk Milli Takımına da başarılar diledi.

Daha sonra Mersin Valisi Aksoy ile Büyükelçi Seokolo, karşılıklı olarak birbirlerine hediyeler sundular.
İşte Mersin'in halkla ve dünya ile uyumlu Valisinin güzel çalışması.Devamını diliyorum...

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..