Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Şubat '09

 
Kategori
Kent Yaşamı
 

Vali Aksoy ve eşi Mersin için kolları sıvadılar...

Vali Aksoy ve eşi Mersin için kolları sıvadılar...
 

Mersin Valisi Aksoy'un Mersin Sevdalısı eşi Hülya Aksoy


Mersin Valisi Hüseyin Aksoy ve değerli eşi Hülya Aksoy, Mersin ve Mersinli için örnek çalışmalara imza atıyorlar. Yapılan çalışmalar Mersinliler tarafından takdirle karşılanıyor. Bugünlerde mail yolu ile kamuoyu ve basına duyurulan örnek çalışma yine takdire şayandı; İşte paylaşılan yazı ''Mersin Valiliği öncülüğünde, İl Özel İdaresi tarafından yürütülmekte olan "Gülümseyen Mersin İçin Hizmete Gönül Verdim Projesi" kapsamında, Mersin Tabip Odası ortaklığı ve İl Sağlık Müdürlüğü desteği ile gebelere ve ailelerine eğitim hizmeti sunacak olan ‘Gebe Eğitim Merkezi Projesi’ protokolü, 02.12.2008 talihinde imzalandı.
Konuyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yapan proje koordinatörü Hülya Aksoy, GEMEP Projesi ile, İlimizde yaşayan gebelerin eşleri ile birlikte alanında uzman gönüllülerden oluşan "Gebe Eğiticileri Grubundan" sağlıklı gebelik ve normal doğum eğitimi alacaklarını belirterek, eğitim başlıklarının, “Güvenli Annelik Programı, Gebeliğin Fizyolojisi ve Oluşumu, Gebelikte Sağlık, Düzenli Beslenme ve Egzersiz, Gebelikte Sık Görülen Şikayetler, Gebelikte Karşılaşılabilecek Acil Durumlar, Doğum Teknikleri ve Eylemi, Gebelik Döneminde Yapılması Gerekli Muayene ve Kontroller, Hijyen, Ağız ve Diş sağlığı, Cinsel Yaşam, Bağışıklanma, Sigara Alkol Kullanımının Zararları, Doğum Sonu Dönem ve Kontresepsiyon Yöntemleri, Hastane Hazırlığı ve Çanta Hazırlama, Bebek Malzeme ve Kıyafetleri Seçimi, Annelik Rolü ve İletişim, Bebek Bakımı ve Beslenmesi, Yeni Doğan Sorunları ve Doğum Sonrası Kadın Sağlığı olduğunu söyledi.

Aksoy, maliyeti İl Özel İdaresi’nce karşılanan projenin, Mersin Tabip Odası Resmi Kurum ve Kuruluşlar ile özel sektörden 15 gönüllü eğitimci, sağlık personeli, sosyal hizmet uzmanı ve öğretim görevlisi temin edilerek, eğitici kadrosunu oluşturduğunu hatırlatarak, “Gebe Eğitim Merkezi, İl genelinde bir ilk olma özelliği taşıyarak, daha önce yapılmamış bir hizmeti sunacaktır. Gebe Eğitim Merkezi, kapasite fazlası taleple karşılaştığında, İl Sağlık Müdürlüğü taralından proje sağlık kuruluşları bünyesinde yaygınlaştırılarak devam ettirilecektir.” dedi.

Hülya Aksoy konuyla ilgili olarak şunları kaydetti:

“Gebe Eğitim Merkezi eğitimlerine gebeliklerinin 20-28. haftasında olan gebeler başvurabilecek, eşleri veya bir yakınları ile birlikte kursa katılabileceklerdir. 8 hafta sürecek kurslar haftada bir gün, Çarşamba günleri, 17:30-19:30 saatleri arasında gerçekleşecektir. Eğitimler sırasında 1 doktor ve 1 ebe daimi olarak grupların başında olacak, alanında uzman gönüllü diğer eğiticilerse ders konusuna göre kursa katılım göstereceklerdir. Eğitimler 1 saat teorik, bir saat uygulama olarak planlanmıştır. Uygulama sırasında gebe grubuna çeşitli egzersiz ve gevşeme hareketleri yaptırılarak rahat bir gebelik süreci geçirmeleri ve normal doğuma hazırlık yapmaları hedeflenmektedir. Uygulama eğitimleri için İl Özel İdare tarafından hazırlanan Gebe Eğitim Merkezi’nde özel bir spor odası düzenlenmiştir. Eğitimler Tabip Odası tarafından hazırlanmış olan 38 sayfalık bir kitap üzerinden takip edilecektir.

GEMEP Eğitimlerine katılmak isteyen kursiyerlerden makbuz karşılığı 100-TL ücret alınacaktır. Eğitimlerden Yoksullar İçin Mikro Kredi kullanıcısı gebeler ve Yeşil Kartı olan gebeler ücretsiz faydalanabilecektir”. İlgilenenlere ve katılımcılara şimdidden başarılar.

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..