Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Mart '10

 
Kategori
Güncel
 

Vali bey demişki "Deprem olduktan sonra bakarız"

Ardahan'da devletin kendi mühendisleri tarafından kullanılması uygun olmayan ve boşaltılması gereken 29 bina tespit edilmiş. Bunların içinde hastaneler, okullar ve diğer resmi dairelerde var. Bunlardan birisi bir lise birkaç ay önce boşaltılmış. Buraya kadar işler yolunda gibi gözüküyor fakat terslikte burada başlıyor.

Kusurlu olduğu için boşaltılan bina, yine törenle , dansla, resmi kişilerin resmi konuşmalarıyla açılmış ve açılışında burayı daha yeni boşaltmıştınız, güçlendirilmesi tamamlandı mı diye soran gazetecilerde yine alışıldık- aşıltırıldık bir şekilde azarlanmış "milletin huzurunu bozacak şeylere gerek yok" diyerek.

İl milli eğitim müdürü "sıkıntı yok, şimdiye kadar yıkılmadıysa bundan sonra da yıkılmaz" diyerek anlamlı bir cevap vermiştir. Ardahan valisi ise "deprem olursa, güçlendirme yaparız. Gazetecilerin işi gücü karıştırmak" diyerek müdürüne destek vermiştir.

Bu akşam ya da yarın olabilecek depremde ölen insanların vebali kimin olacak? İl milli eğitim müdürünün mü, valinin mi yoksa binaların uygun yapılmamış olduğunu söyleyen mihendislerin mi? Yoksa ?

Gerçi vali önlemini almış depremden sonra güçlendirme yapacak...

 
Toplam blog
: 27
: 1255
Kayıt tarihi
: 09.02.10
 
 

1978'de Susurluk'ta doğdum. İlk ve orta okulu burada tamamladıktan sonra Savaştepe Anadolu Öğretmen ..