Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ağustos '12

 
Kategori
Güncel
 

Vali Tapsız Kilis yolcusu

Vali Tapsız Kilis yolcusu
 

BURDUR VALİSİ SÜLEYMAN TAPSIZ


Vali Tapsız Kilis Yolcusu

Önceki gün çıkan valiler kararnamesinde, Burdur Valisi Süleyman Tapsız için de bir sürpriz vardı; Vali Tapsız’ın ataması Kilis’e yapıldı. Yerine Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz geliyor.

Son valiler kararnamesi yayınlandı. 29 ilin valisi değişti; 11 ilin valisi merkeze alındı. Valisi değiştirilen illerden biri de Burdur oldu. Burdur Valisi Süleyman Tapsız Kilis Valisi oldu; Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz da Burdur Valiliğine atandı. Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan Batman Valiliği'ne, Bitlis Valiliği'ne Veysel Yurdakul, Çorum Valiliği'ne Sabri Başköy, Düzce Valiliği'ne Adnan Yılmaz, Iğdır Valiliği'ne Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Pek, Edirne Valiliği'ne Hasan Duruer, Kırklareli Valiliği'ne Mustafa Yaman, Adıyaman Valiliği'ne Mülkiye Başmüfettişi Mahmut Demirtaş, Ağrı Valiliği'ne Devlet Personel Başkanı Mehmet Tekinarslan, Aksaray Valiliği'ne Selami Altınok, Ardahan Valiliği'ne Seyfettin Azizoğlu, Batman Valisi Ahmet Turhan Balıkesir Valiliği'ne, Bartın Valiliği'ne Bülent Savur, Yozgat Valiliği'ne Abdulkadir Yazıcı, Kırşehir Valisi Mehmet Ufuk Erden Uşak Valiliği'ne, Karaman Valiliği'ne Murat koca, Kars Valiliği'ne Eyüp Tepe, Tokat Valisi Şerif Yılmaz Kayseri Valiliği'ne, Sivas Valisi Ali Kolat Kırıkkale Valiliği'ne, Uşak Valisi Özdemir Çakacak Kırşehir Valiliği'ne, Düzce Valisi Vasip Şahin Malatya Valiliği'ne, Çorum Valisi Nurullah Çakır Rize Valiliği'ne, Siirt Valiliği'ne Ahmet Aydın, Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek Sivas Valiliği'ne, Ağrı Valisi Ali Yerlikaya Tekirdağ Valiliği'ne, Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen Tokat Valiliği'ne atandı. Kilis Valisi Yusuf Odabaş, Ardahan Valisi Mustafa Tekmen, Karaman Valisi Süleyman Kahraman, Kars Valisi Ahmet Kara, Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Iğdır Valisi Amir Çiçek, Siirt Valisi Musa Çolak, Yozgat Valisi Necati Şentürk, Edirne Valisi Gökhan Sözer ve Bartın Valisi İsa Küçük ise merkeze alındı.

1966 yılında Osmaniye’nin Kadirli İlçesinde doğan Burdur Valisi Süleyman Tapsız, 1989 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun oldu. 1990 yılında Gaziantep Kaymakam Adayı olarak mülki idare amirliği görevine başladı.

Yabancı dil ve mesleki eğitimi için İngiltere’nin Torquay ve Exeter şehirlerinde bulundu.

Sırasıyla Konya/ Doğanhisar ve Denizli/ Akköy’de vekâleten, Sivas/ Altınyayla, Ağrı/ Diyadin, Gümüşhane/ Şiran, Şanlıurfa/ Akçakale, Kayseri/ Yeşilhisar ve Zonguldak/ Devrek’de Kaymakam olarak çalıştı.

2006 yılında İçişleri Bakanlığı merkez teşkilatında görev aldı. 2007’den itibaren Bakanlık Müşaviri kadrosunda İçişleri Bakanı Özel Kalem Müdürü olarak çalıştı.

Evli ve 3 çocuk babası olan Vali Tapsız, 11 Mayıs 2010 tarihli Bakanlar Kurulu Kararıyla Burdur Valisi olarak atanmıştı.

Vali Nurettin YILMAZ, 1959’da Tokat/ Akbelen beldesinde doğan Vali Nurettin Yılmaz, İlkokulu babası Uzman Çavuş olmasından dolayı Siirt/ Eruh, Bolu ve Düzce'de, Öğretmen Okulu'nu ise, Bolu ve Tokat'ta tamamladı. Ankara'da Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni bitirdi. İkizdere Kaymakamı olarak göreve başlayan Vali YILMAZ, sırası ile Eskişehir/ Mihalıççık, Batman/ Beşiri, Balıkesir/ Dursunbey, Uşak/ Sivaslı, Trabzon/ Of, Afyon/ Dinar Kaymakamlıkları, Maraş Vali Yardımcılığı, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdür Yardımcılığı yaptı. Son olarak da İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşavirliği'nden Bitlis Valiliği'ne atandı.

 
Toplam blog
: 510
: 505
Kayıt tarihi
: 04.04.08
 
 

"Cv" Dedikleri Özgeçmişim 1953 yılının karanlık günlerinde Haziran ayının 24. günü, ağaçların mey..