Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ocak '08

     
    Kategori
    Güncel
     

    Vali ve Emniyet Müdürü İstanbul’un namusunu koruyamıyor

    Vali ve Emniyet Müdürü İstanbul’un namusunu koruyamıyor
     

    Her toplumsal olayda failleri ve suçluları zaman kaybetmeden yakalayan emniyet birimleri acaba her yılbaşı kutlamasında gerçekleşen “geleneksel taksim taciz törenleri’nin” faillerini neden yakalamıyorlar?
    Yoksa tacize uğrayanların çoğunluğunu yabancılar yani Müslüman olmayanlar oluşturduğu için mi? Yani onlar bizim için zaten münafık! olduklarından dolayı mı?

    Vali ve emniyet müdürü bunun cevabını vermek zorundalar…

    Hâlbuki bizim kültürümüzde (yüzyıllardır gayrimüslimler de eşit vatandaşlar olarak rahat yaşamışlardır) Müslüman veya Gayrimüslim ayrımı yoktur. Yani Türk olsun olmasın, Müslüman olsun olmasın bizim misafirimizdir ve her şeyi bizlere emanettir. Ancak günümüzün yöneticilerinde maalesef eğer mağdur yabancıysa olayı hafife alma eğilimi söz konusudur ve bu durum Türklüğün ve Müslümanlığın imajını uluslararası alanda sıfırlamaktadır.
    Hadi eğitimsiz kesim bu insanları münafık! olarak görüyor da, peki artık günümüzde kendi kızları da dünyanın dört bir yanına eğitim almaya ve yaşamaya giden biz kentli kesim bu olaylara ve emniyetin (faillerin yüzü açıkça görünüyor) vurdumduymazlığına nasıl sessiz kalabiliyoruz?

    Her gün onlarca hatta yüzlerce polisin görev yaptığı taksim’de yılbaşı gecesi bu sayı kat be kat artar. Fakat buna rağmen neden her defasında bu olaylar önlenemez ve olay sonrasında bu eğitimsizliğin sapıklığa yönelttiği insanlar yakalanıp, toplum huzurunu bozmaktan, tacizden ve ülke imajını zedelemekten dolayı neden yargılanmazlar?
    Vali ve Emniyet Müdürü eşkâlleri belli olan bu insanları yakalamak için neden hiçbir şey yapmaz?

    Bence Vali ve Emniyet Müdürü’nün bu soru karşısında büyük bir zan altındalar.

    Her yıl Türkiye’nin tanıtımı için milyon dolarlar harca, sonra “geleneksel taksim taciz törenleri’nde” bu itibarı sıfırla. Sadece İstanbul’un yöneticilerinin değil hatta hükümetin dahi bir an önce bu ve benzeri olaylara el koyması gerekmektedir. “Mağdur yabancı ise önemli değil” anlayışı sürdüğü müddetçe yapılan her iş boşuna yapılıyor demektir. Siz herhangi bir ülkede milyon dolarlık tanıtımlar yapın, ancak tacize uğrayan kız ülkesinin herhangi bir medya organına bu olayları ağlayarak anlattığı an her şey buhar olup uçuveriyor.

    Şimdi herkes düşünsün yurt dışına giden kızınız, kardeşiniz veya eşiniz onlarca erkek tarafından sıkıştırılıp dakikalarca taciz ediliyor yani resmen işkence yapılıyor. Buna sessiz kalabilecek bir insan var mıdır yeryüzünde?
    O zaman herkes bu konuyu önemsemeli ve İstanbul Valisi ile Emniyet Müdürü’nün bu rezilliği sergileyenleri (kim oldukları belli olmalarına rağmen)neden yakalayıp yargıya teslim etmediklerinin hesabını sormalıdır.

    Ha bizim kızlarımız, ha başkasının kızları…

    Şimdi Vali Güler ve Emniyet Müdürü Cerrah’tan bu soruya cevap bekliyorum…

     
    Toplam blog
    : 1
    : 274
    Kayıt tarihi
    : 29.06.06
     
     

    Pazarlama iletişimi, radyo prodüksiyon ve organizasyon alanlarında kendini geliştirmiş bir "iletişim..