Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ocak '08

 
Kategori
Siyaset
 

Valilerin yeni görevleri

Valilerin yeni görevleri
 

İş başında bir vali!


Herkese müjde! Artık "protokol valilik" devri bitmiş. Bundan böyle halka görev aşkıyla bağlı valiler dönemi başlamış. Başbakan böyle istiyor.

Diyelim ki kentinizin valisine işiniz düştü. Vilayet binasına gittiniz. Valiyi sordunuz. Cevap: "Vali Bey kömür dağıtmaya gitti".

E, biraz bekleyeyim belki gelir diye koridorda oturuyorsunuz. Az bir zaman sonra eli yüzü kapkara bir adam valilik makamına giriyor. Kapıdaki görevli sizi uyarıyor: "Valimiz kömür dağıtmaktan döndü, buyurun görüşebilirsiniz".

Hani, halkın valisi ya. Siz de içeriye girip derdinizi anlatıyorsunuz:

"Sayın valim, bizim evde tesisatlar bozulmuş, üst kattan benim mutfağa su damlıyor. Şuna bir el atsanız diyorum."

Vali derhal tesisatçı tulumlarını giyiyor, alet kutusunu alıyor ve size dönüp: "Gidelim" diyor.

Geldiğimiz bu aşamada valilerin görevlerini de değiştirmemiz ya da yeni maddeler eklememiz gerekmektedir.

Valinin görevleri:

1- İl sınırları içindeki ihtiyaç sahiplerine kömür dağıtmak. Dağıtma işi vali tarafından bizzat yapılır. Bunun için gerekli olan kömür belediyelerden alınır. Kürek ve küfe ise il özel idaresi bütçesinden sağlanır.

2- Valiler protokol işini bırakıp, boş zamanlarında meslek edinme kurslarına gidecekler ve burada öğrenecekleri tesisatçılık, marangozluk, elektrikçilik gibi mesleklerle il sınırları içindeki halkın sorunlarını gidereceklerdir.

3- Gerektiğinde ve imamın olmadığı yerlerde imam nikahını kıyabilecek olan valilerin bir imamın % 50'si kadar dini bilgiye ulaşması gerekmektedir. Bu konuda kendilerini yetiştirmek zorundadırlar.

4- Sünnet, doğum gibi işleri de üstlenecek olan valilerin bu konulardaki bilgileri devlet hastaneleri tarafından geliştirilecektir.

5- Bugüne kadar "protokol valisi" olan tüm valiler bu ünvanlarından arınacaklar ve kendilerini "her işe koşan vali" olarak tanıtacaklardır.

6- Bundan böyle valilerin protokoldeki yeri meslek odalarıyla eşit olacaktır.

 
Toplam blog
: 278
: 3275
Kayıt tarihi
: 26.05.07
 
 

İstanbul'un Kadıköy ilçesinde doğdum. Bir daha da Kadıköy'den ayrılmadım. İstanbul Üniversitesi, Ede..