Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Aralık '12

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Van Gogh Ankara'da

Van  Gogh Ankara'da
 

VAN GOGH ALIVE – ÇERÇEVE YOK, İÇİNDESİN

Büyükşehirlerde yaşayanların belki de en şanslı olduğu konulardan birisi kültür – sanat etkinliklerinin uğrak noktasında olmalarıdır.

Her ne kadar Başkent Ankara, bu konuda İstanbul’un gölgesinde kalıyor, her şey ilk ve ya sadece İstanbul’a gidiyorsa da Ankara hep sırasının gelmesini beklemeyi bilmiştir. Van Gogh Alive’da da aynısı oldu. Serginin Ankara’ya gelmesini aylar öncesinde sabırsızlıkla bekledim. Beklediğime de değdi doğrusu.

Abdi İbrahim’in 100. Yıl kutlamaları kapsamında sergi İstanbul’dan sonra Ankara’da gerçekleşti.  Sıradan sergilerin aksine, teknolojinin nimetlerinden fazlasıyla yararlanılmış.

Sergiye gidecekseniz (ki az bir süre kaldı) bildiğiniz o sergileri unutmanız gerekecek. Bu konuda Van Gogh Alive, sanatçının büyüklüğüne yakışır bir imkan sunuyor sizlere.  Müzikler, ışıklar, efektler sizi bir sergide olmanızın dışında, sanki resmin içindeymişsiniz gibi kendine doğru çekiyor.

İçeri girdiğiniz andan itibaren “ Sergiyi gezmeye nasıl başlayacağız, nerde durmalıyız?”  şeklinde sorular uçuşuyor aklınızda. Sonra kendinize geliyorsunuz ve uygun bir yer bulup yere oturuyorsunuz. Ve başlıyorsunuz bu büyülü dakikaların tadını çıkarmaya…

Van Gogh’un mektuplarından, notlarından da örnekler bulabileceğiniz, hatta düşüncelerinin ışığında izlendiğinde serginin nasıl güzel bir keyif verdiğini daha iyi anlayacaksınız.

Hemen girip çıkarım gibi bir düşünceniz de olmasın, tekrar, tekrar ve tekrar izlemek isteğinden alıkoyamıyorsunuz kendinizi.

Eğer benim gibi bir Van Gogh hayranıysanız, daha da hayran kalıyorsunuz. Eğer ilk kez kendisiyle tanıştıysanız, artık sizde bu benzersiz ressamın ruhuna ortak olmuşsunuz demektir.

Sergiye gidecekler için not: Fotoğraf çekimi serbest, tabiki Flaşlı çekim hariç. Maalesef tüm uyarılara rağmen buna itibar etmeyenler, sürekli her değişen karede fotoğraf çektirmek isteyenler canınızı sıkabiliyor. Ama siz pes etmeyin, durabildiğiniz kadar durun, çünkü onlar “Bir bakıp çıkacağım” hevesinde oldukları için meydan yine siz Van Gogh severlere kalıyor.

Bir de tavsiye, küçük çocuğunuz özellikle bebeğiniz varsa götürmeniz pek uygun olmayabilir. Hem siz sıkılmayın, hem çocuğunuz sıkılmasın hem de başkalarını bunaltmasın ;))

Sergi Yeri: ANKARA CERMODERN

Sergi için son tarih 3 Ocak 2013

 
Toplam blog
: 8
: 1048
Kayıt tarihi
: 18.06.09
 
 

1987 Ankara doğumlu, İlköğretim Kütüphanecisi.  ..