Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ekim '11

 
Kategori
Güncel
 

Van'da yaşanan acı ve insanlığın bende yarattığı artçıl şoklar

Van'da yaşanan acı ve insanlığın bende yarattığı artçıl şoklar
 

Müge Anlı o sözleri gazete mansetlerine yayıncılık skandalı diye yer aldı.

Ama bu bir yayıncılık skandalı değildi. İnsanlık dışı bir söylemdi.

‘Herkes haddini bilecek. Yeri geldiğimi taş atacaksınız, kuş avlar gibi avlayacaksın sonra yardım isteyeceksin. O polisler hemen yardımına koştu oradakilerin. O taş atanların eli kırılsın’ ifadelerini kullandı. 

Bir insanın başına gelebilecek en büyük doğal felaketin insanın kendisi oldugunu birkez daha anladım. 

Gözün Aydın Müge Anlı . 

Dün üstünde cansız bir bedenle çaresizce kurtarılmayı bekleyen ve depremin simgesi olarak gösterilen Yunus hayata gözlerini yumdu. 

Sevinebilirsin...  Sevinebilirsiniz...

Koca bir ‘oh’ cekin şimdi.

Yunus’la birlikte insanlıgıda gömdük toprak altına... 

Adı Yunus Geray...

Henüz 13 yaşındaydı...

Üstünde cansız bir bedenle çaresizce kurtarılmayı beklerken foto muhabiri Ümit Bektaş tarafından çekilen fotoğrafı Van depreminin simgesi olarak gösteriliyordu.

Yunus deprem enkazından kurtarıldı ama hastaneye giderken kalbi dayanmadı ve yaşama veda etti.

Dün yaptıgı insanlık dışı söylemle Müge Anlı ve savunucuları gözünüz aydın. 

Sevgili Müge Anlı ve kafadarları,

Yunus’un kurtarılmayı beklerken ki korkulu ve şaşkın bakışları insanlıktan nasibinizi almaya yeter mi bilmem ama benim sen ve senin gibilerine baktıkca içim acıyor çünkü en az o göcük altında kalan insanlar kadar çaresiz bir durum yaşadıgınız.

Bölücülükten bahsediyorsun ya hani, vatanın bölünmezliğini savunuyosun ya, farkında mısın bilmem ama bu ülkeyi senin gibi bağnaz, tahammülsüz, içinde insanlık adına hiçbir duygu barındırmayan insanlar bölüyor.

Türkiye 23 ekimde ikiye bölündü Müge Anlı.

İnsan olanlar ve insanlıktan nasibini alamayanlar...

Gecenlerde bir video izledim.

Bir kaplan bir maymuna saldırıyor ve öldürüyor. Maymunun koynunda, henuz yeni dogmus bebeği var..

Kaplan yavru maymunu sonradan fark ediyor.

Kaplanın doğasında vardır ya .. Vahsidir hani, avlar ve parcalar...

Hayır, öyle yapmıyor alıyor yavruyu ve yalamaya baslıyor. Oynuyor , yavru korkuyor once vahsi kaplan yavrunun ürktüğünü anladıgı için daha hassas davranıyor nazikce pencesiyle dokunuyor yavruya, sonra koynuna alıyor, sahip cıkıyor.

Bence gec bilgisayarının karşısına Yunus’un o bakısları insanlıktan nasibini almana yetmediyse, depremde kundaktaki bebegını ve karısını kaybeden acılı babanın haykırısı vicdanını sızlatmadıysa, yakınları kaybeden yüzlerce insanın acı haykırışları sen ve sen gibilerini vicdana getirmediyse hala, gec bilgisayar başına ve o video yu izle.

O dogası gereği vahsi bir hayat süren canlı belki sana insanlık dersi verir.

Van’da Hakkari’de Diyarbakır’da  Siirt’te yaşayan vatandaslarına   ‘’ onlar kürt, iyi olmuş gebersinler, oh be ‘, şehitlerden dolayı deprem oldu, Allah’ın sopası, sen önce taş at sonra yardım iste haddini bil ’’ şeklinde zavallı, aciz ve cahilce yaklasımda bulunup ülkeyi bölende sen ve senin gibiler.

Bitlis’in Güroymak ilcesindeki saldırıda şehit düşen  poliste Van’lıydı. O göcüğün altında şehidin ailesi ve yakınlarıda vardı kimbilir.

Bunu bu sekilde yazmak bile inan vicdan sahibi biri olarak içimi acıtıyor, o göcüğün altında kalan annesini, babasını, evladını, karısını kocasını kaybeden insanların ayrımını yapmak inan vicdanımı sızlatıyor. Ama senin gibi vicdandan yoksun kişiler bu şekilde acıklama gereği duydum.

Onları kastetmedim dersin şimdi , ozaman o tüm insan üstü yeteneğinle git ve o enkazın altında kastettiklerini, kastetmediklerinden ayıklayıp kurtar.

Tiyatrocu Mehmet Esen’in paylastıgı anlamlı ileti tüm bu yazdıklarımı özetliyordu sanki;

‘‘Van’a iyi bakın. Halkın yoksulluğunu, çaresizliğini, yalnız bırakılmışlığını gördüğümüz zaman terörün nasıl bitirileceğini göreceğiz’’

 
Toplam blog
: 58
: 3499
Kayıt tarihi
: 16.11.10
 
 

Mersin Üniversitesi Turizm Otelcilik Konaklama işletmeciliği mezunuyum. ..