Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Sabiha Rana Melekler Yüreğinizden Öpsün

http://blog.milliyet.com.tr/sabiharana

31 Ocak '12

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Van Depremi anısına hatıra ormanı ...

Van Depremi anısına hatıra ormanı ...
 

Barış ve Kardeşlik için zeytin ağacı dikildi…

Van Depremi anısına hatıra ormanı oluşturuldu…

Toplumsal Eğitim ve Gelişim Derneği ile Büyükçekmece Belediyesi işbirliği içersinde, Van depreminde hayatını kaybedenlerin anısını yaşatmak için, barışın ve kardeşliğin simgesi zeytin fidanlarının yer aldığı Büyükçekmece’de bulunan iki dönümlük alana “Cumhuriyet Halk Evleri Van Depremi Hatıra Ormanı” oluşturuldu.
 

Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen “Cumhuriyet Halk Evleri Van Depremi Hatıra Ormanı” projesinin açılış törenineyoğun bir katılım oldu.

Sunumunu Türkiye’nin en uzun süreli mankenlerinden Atilla Saral’ın yaptığı programda ilk olarak Van depreminde hayatını kaybeden vatandaşlar için saygı duruşu ve istiklal marşı söylendi. Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Van depremi hatıra ormanı proje sahibi Münevver Metin, Adana 1998 depreminde bir yakınını kaybettiğini, Van depreminde hayatını kaybetmiş insanların hatırasını yaşatmak, milli birlik ve beraberliğin pekişmesi açısından çıkılan bu yolda birlik ve beraberlik adına zeytin ağacı dikmenin doğru bir fikir olduğundan söz etti.

CHP Van İl Başkanı Cemal Şen ise konuşmasında; “Depremi yaşayan bir il başkanı olarak konuşmak gerçekten çok zor. Yaşadıklarımız çok zor bir olay. Bu olaylar neticesinde şunu söylemeliyim ki Türkiye’nin Van’a gösterdiği ilgiyi, dostluğu, acıların ortaklaştığı, sevgilerin ortaklaştığı bir gün olarak anmak istiyorum” şeklinde konuştu.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr.Hasan Akgün ise; “Büyükçekmece ilçesinde çok güzel bir noktada, Van depreminde hayatını kaybeden insanlarımızın anısına, barışın, kardeşliği ve dostluğun simgesi olan zeytin ormanını fidan dikerek oluşturmuş bulunuyoruz” dedi. Depremi çok fazla yaşayan bir belediye başkanı olduğunu söyleyen Akgün, özellikle en son yaşanan Van depreminde o acıları içinde yaşayarak hissettiğini, depremin tabii bir felaket olduğunu ve depreme her zaman hazırlıklı olunması gerektiğini belirtti.

 İstanbul Van Ercişliler Dernek Başkanı Oğuzhan Denir, Van depreminin herkesi çok üzdüğünü ve yürekleri dağladığını yaraların yeni yeni sarıldığını söyledi.

Yaşanmış bir hüznü yeniden anmak istediklerini belirten Cumhuriyet Halk Evleri adına konuşma yapan Melek Dener, Cumhuriyet evlerinin kapılarının 2007 yılının sonlarına doğru toplumun yalnız, çaresiz kalan kesime açıldığını, hiçbir ayrım gözetmeksizin eşit, ücretsiz ve kaliteli hizmet anlayışıyla her vatandaşın gelişimine katkı sağlayarak fırsat eşitsizliğini ortadan kaldırmak için çalıştıklarını belirtti.Van’daki depremin ilk gününden itibaren kendilerinin gün gün giderek orada ki durumu bizzat yerinde incelediklerini söyleyen Gürsel Tekin ise en acı depremin Marmara depremi olduğunu, 1999 yılından bu yana depremin dönüşümüyle ilgili sadece Van’da değil yaşamış olunan büyük devasal kentlerde bile en ufak bir gelişme maalesef söz konusu bile olmadığını, dikkat edilirse şimdilerde deprem dönüşümüne başlanıldığını söyledi.

Konuşmaların ardından, olumsuz hava şartları nedeniyle iki gün öncesinde oluşturulan orman alanına fidan dikim çalışmalarının çekimleri yapılarak programın sonunda barkovizyon slayt gösterisiyle katılımcı misafirlere izletildi. Projeye katkıda bulunan başta CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’e, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr.Hasan Akgün’e ve emeği geçenlere Cumhuriyet Halk Evleri tarafından hazırlanan plaketler takdim edildi.

Programa, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Toplumsal Eğitim ve Gelişim Dernek Başkanı Gürsel Tekin, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr.Hasan Akgün, CHP Van İl Başkanı Cemal Şen, İstanbul Van Ercişliler Dernek Başkanı Oğuzhan Denirve iş, sanat, cemiyet hayatının önde gelen isimlerinden Cem Özer, Güler Duman ve Atilla Saral’ın yanı sıra CHP İl ve ilçe teşkilatı, Büyükçekmece Belediye Meclis Üyeleri katıldı. Bir yandan salonda sanatçılarla sohbet eden Gürsel Tekin ve Başkan Akgün diğer yandan da Van halk ozanı Dertli Kazım’ın ağıt yaktığı türkülerini dinlediler.

 Haber kaynağı ve fotoğraflar Büyükçekmece Belediyesi Başkanlığı

''Melekler Yüreğinizden Öpsün''

Sabiha Rana

***

 

Ulaşım ve iletişim bilgileri:

Beyaz Düşler: www.sabiharana.com

Facebook: Sabiha Rana | Facebook

Facebook : http://www.facebook.com/sabiha.rana

Twitter: http://twitter.com/#!/sabiharana

Milliyet Blog : http://blog.milliyet.com.tr/sabiharana

Naberler.com: http://www.naberler.com/Blog.aspx?Web=sabiharana&CID=6076

YouTube: Sabiha Rana adlı kişinin profil resmiSabiha Rana

İletişim: sabiharana@sabiharana.com

 

 
Toplam blog
: 1989
: 4996
Kayıt tarihi
: 26.10.06
 
 

Gazeteci - Yazar (NLP Uzmanı - İlişki ve Yaşam Koçu) Yaşarken dünyayı dolaşmayı, topraktan güneşe..