Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ekim '11

 
Kategori
Güncel
 

Van depreminin enkazı altında kaldık!

Van depreminin enkazı altında kaldık!
 

AKP iktidarı içerde ve dışarıda iktidardan nemalananların gazı ile yelkenlerini doldurup kostaklanırken ne yalan söyleyeyim Van depremi fotoğrafın illüzyon olduğunu dünya aleme gösterdi.

 

Deneme yanılma yoluyla ülke yönetmeyi başarı diye sunan medya, öyle bir allayıp pulladı ki meşhur Kemal Sunal filmlerindeki Şaban tiplemesi gibi “yakışıklıyım de mi!” pozlarına büründü zevat.

 

Orta doğuda lider ülke, Filistin İsrail, Somali  vb. üzerinden “yakışıklıyım de mi” kostaklanması, Van depreminde enkaz altında kaldı.

...

 

Kızılay sıcak yemek dağıtmanın dışında çuvalladı.

 

Ekim ayazında soğukta kalan vatandaşına çadır yetiştiremedi.

 

İktidar egosu yüzünden kostaklandı,uluslar arası yardımları başta reddetti.

Enkaz altından kalkamayınca dışişleri aracılığıyla dünyadan yardım istedi,  felaketin üçüncü gününde..

 

 Ekranlara yansıyan üçüncü dünya görüntüleri üzerinden Vanlı yurttaşlara yukardan bakan blog cemaatinin sakilliği bir yanadursun,  iktidar cenahı çuvalladığını eski MEB Bakanı Hüseyin Çelik’in ağzından itiraf etti.

 

Kargo uçakları dolu memleket, Ankara Van arası 1 saat 15 dakikalık yol!

 

Pazar günü saat 13.42’de olan depremin üzerinden üç gün geçti, insanlar hala açıkta.

Kargo uçakları ile yarım günde taşınacak olan çadırlar bir türlü ulaşamadı.

Vay memleketin haline...

 

İktidarda mazeret çok:” Yıkılan ev sayısı kadar çadır düşünmüşler, evi yıkılmayan vatandaşlarında çadır isteyeceğini düşünememişler, vatandaş hakkına razı olmuyormuş, bazıları birden fazla çadır alıyormuş vb.”,iktidar koltuğu yakınma şikayet yeri değildir.

 

Felaket sonrası  (iyi yönetilemedi demiyorum) iktidarsüreci yönetemediği için fısıltı gazetesi  “kendi partililerine veriyorlar, tarikatlar devrede kendi yandaşlarına dağıtıyorlar” diye çalışıyor.

 

İşin birde diğer boyutu var; valilik bir tarafa belediye bir tarafa çekiyor.

 

Vali Türkiye Cumhuriyeti’nin Valisi de Belediye Başkanı Türkiye Cumhuriyeti’nin seçilmiş Belediye Başkanı değil mi?  “Hükümet Belediye başkanını muhatap almıyor, geçmiş olsun bile demediler!” diye TBMM kürsüsünden dillendirdi BDP Bingöl Milletvekili.

 

Birileri iktidara anımsatsın, onlar hala kendilerini İstanbul Belediyesini yönetiyor sanıyorlar galiba.

 

...

Şimdi yaraları sararken bir taraftan da deprem sonrasında yaşanan yönetememe beceriksizliğinin hesabını vermeli birileri diyeceğim ama “yapanın yaptığı yanına kar kalanların ülkesinde” pek umutlu değilim.

 

Hiç değilse; üç kat yapı izni olan yerlere yedi kat izni veren her kimse, projeyi çizen mühendisten tutun beton tedarikçisinden tuğlasına kadar hesap sorun bari.

Tamam, enkaz altında kaldınız, kaldık hep birlikte, bilişim çağında ‘kader’ diye okutmayın yaşanan şu kepazeliği, yanlışı yapan partiliniz olsun olmasın gözünün yaşına bakmadan hesap sorun! Azra bebeğe en azından bunu borçlusunuz!

 

Ve bir an önce başkanı CHP’li diye kapattığınız “Deprem Konseyi”ni yeniden harekete geçirip, başta İstanbul olmak üzere gerekli önlemleri alın. Yoksa Japon bilim adamlarının  “olası bir İstanbul depreminde 70 bin kişi ölür” öngörüsü gerçek olur.

 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..