Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ekim '11

 
Kategori
Güncel
 

Van Depremzede Kardeşlerimiz için Kan Bağışı

Van Depremzede Kardeşlerimiz için Kan Bağışı
 

Sadece bir saatimizi ayırarak bir can kurtarabiliriz....

Ülkemizin herhangi bir felakete uğradığı anlar ençok ihtiyaç duyulan şeylerden biridir kan. Van depreminde enkazdan sağ kurtarıldıktan sonra ölenlerin çoğu bilinçsiz müdahele sonucu iç kanamadan kurtarılamamış olanlardır.

Adana ili bu konuda oldukça duyarlı, burada yaşayanlar bilir şehrin pekçok yerinde kan bağışı için araçlar bulunmaktadır. Bu yıl  Adana Kızılay Şube Başkanlığı kan bağışı  toplamada  Türkiye birinciliğini almıştır. Bosna Derneği olarak biz de kan bağışına katkıda bulunmak için Kızılay Şube Başkanımız Sn.Ramazan SAYGILI'yı davet ettik.

12 Ekim 2011 de Derneğimizi ziyaret eden Kızılay Şube Başkanı ve Şube Müdürlerinden bilgi alınmıştır. Ramazan SAYGILI  yaptığı konuşmada ;

 " 18 yaşını bitirmiş ve 65 yaşından gün almamış olan herkesden  kan bağışı kabul edilmektedir. Türkiye de bu yıl 93000 ünite kana ihtiyaç duyulmuştur. Bunun 43000 ünitesini Şube Başkanlığımız karşılamıştır. Bu alanda Türkiye 1.si olmak gurur verici. 1863 yılında Osmanlı topraklarına katılan Bosna'nın "Evlad-ı Fatihan" olarak andığı yani;  Fatih Sultan Mehmet'in çocukları olarak bilinen Boşnak Halkı son derece duyarlı bir millettir. Bosna Savaşında büyük ölümler yaşamışlardır. Sizler kan bağışının önemini daha iyi kavramış bir topluluksunuz. Sizlere bu davet için teşekkür ederim." demiştir.

Lütfen! sağlığımız elverdiği sürece kan verelim. Kan vermenin iç huzurunu yaşarken pek çok faydasını da görürüz. Kan vermek,

-Kemik iliğinin yağlanmasını önler ve kan yapımını canlı tutar.

-Kanımızdaki yağ oranı düşünce kalp krizi  ihtimali azalır.

Kan vermeden önce donöre birçok sorular sorulur. Bunlar önemli bilgilerdir. Kan bağışında bulunan kişi 50 kg. üzerinde olmalıdır.Erkekler en sık 2 ayda, kadınlar 3 ayda bir kan verebilirler.Alınan kan standarttır ve 450 ml. dir. Gebeler,Anemi hastaları,astım-kronik bronşit-kronik kalp ve epilepsi hastaları; Hepatit B ve C hastalığı taşıyıcıları,Aids hastaları kan veremiyorlar.

23 Ekim 2011 de Van-Erciş'te meydana gelen deprem hepimizi üzmüştür.Dernek üyelerimiz tarafından alınan giyim malzemeleri, battaniyeler,katalatik sobalar bireysel olarak kargolarla Van'a gönderilmiştir.

En önemli ihtiyaç olan kan için de deprem öncesi bilgi aldığımız Kızılay ile irtibata geçilmiştir.

Bosna Dernek Başkanımız Kasım GÜL, dernek üyelerimiz ve yakınlarının Van için bağış yapmak istediğini bildirerek, bunu dernekte yapmak istediklerini söylemiştir.

Aynı hafta  derneğimize gelen kan bağışı aracıyla bu gerçekleşmiştir. Benim kan değerlerim düşük çıktığı için almadılar ancak; iki-üç   saat içinde onlarca dernek üyesi kan bağışında bulunmuştur. 

 
Toplam blog
: 103
: 1399
Kayıt tarihi
: 21.03.08
 
 

Hacettepe Ün. mezunuyum. Öğrencilik yıllarımda ve okulu bitirdikten sonra bir gazetenin muhasebe ..