Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Aralık '06

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Van Gölü kenarında bir adam...

Van Gölü kenarında bir adam...
 

Almış mavinin tüm tonlarını çalkalanır durur gelinlik kız gibi. Süphan'a Nemrut'a çalım yaparak. Kendisine deniz denmesine hep kızar. Kızdığı zaman onu kimse durduramaz, vurur durur kıyılara, vurdukca alır içine taşı kayayı. Bir güzel aklar paklar ve geri verir.

Kenarında çamaşır yıkayan gizemli kadınlara en içli türkülerini söyler. Çok iyi sır tutar, sevgilileri korur alır koynuna besler.

Lanetle anar gördüğü savaşları. Çok acılara şahit olmuştur. Kusar durur yıllarca kötülükleri, barındırmaz içinde. Barıştan, dostluktan, sevgiden yana ne varsa en güzel mavisiyle ödüllendirir.

En lezzetli balığı sunar, sevgililerine. İnci Kefal'ıdır bu balık. Yememişseniz mutlaka yiyin. Yoksa çok gücenir Van Göl'ü...

Yoksa siz coğrafya kitaplarının sarı sayfalarından mı tanıyorsunuz Van Gölünü, yoksa atlaslardan mı hemen acele edin, sizi bekliyor en iyi mavisini sunmak için sizlere...

Akdamar'a, (Ah Tamara), Ahlat(Ah Lat) Van kalesi, Edremit(Edremit Van'a bakar), Tatvan, Adilcevaz sizleri bekliyor tarih kokan, göl kokan gizemiyle. Çok şeyleri var size anlatacak.

Şüphesiz Van Gölü hep kıskamıştır, Nemrut'u, Süphan'ı. Süphan'ın en çok karını sever. Bahar aylarında coşup gelen kar sularını özenle saklar içine bir anı olarak.

Güneşle bir dost gibidir. En iyi pozları ona verir. Bu aşkın yansımasından "Yakamoz" doğar. Çocuğu gibi sever, bu sevgisini en iyi şekilde gösterir herkese. Görmedinizse ne duruyorsunuz.

Ben canavardan falan korkmam. Bir aralar iftira ettiler bana "Canavar barıdırıyor" diye. Benim içimde hiç bir canavar barınamaz.

Şair ruhlu bir yanım var. Kıyılarımdan maviliğime bakanlara, en mavi ilhamları gönderirim.

Şu an kıyımda yeteneksiz biri şiir yazmaya çalışıyor. Maviliğime iyi bakamadığından yazacağı şiir iyi bir şiir olmayacak. Hele bu şiiri bu "Blog"ta yayınlamaya çalışıyor. Tanrı okuyana sabır versin.

Van Göl'ü kenarında bir adam
Sağında Nemrut
Solunda Süphan
Önünde su, arkasında ateş
Ve üstünde kara bir bulut
Güneş çok uzaklarda
Van Göl'ü kenarında bir adam
Boğulacak atsa bir adım
Yanacak dönse geri
Sağında Nemrut
Solunda Süphan
Van Göl'ü kenarında bir adam düşünür.

Erdoğan Şahin

 
Toplam blog
: 1410
: 1053
Kayıt tarihi
: 04.11.06
 
 

Emekli öğretmenim ve  emeklemeye devam ediyorum.  Emeklilik yaşamın sonu değil, yaşama yeni amaçl..