Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mayıs '12

 
Kategori
Güncel
 

Vanlı depremzedeler, kara kışın ardından sıcağın yarattığı sorunlarla boğuşuyor

Van’da meydana gelen deprem felaketinin üzerinden aylar geçmesine karşın, bölge halkının sıkıntıları devam ediyor. Depremzedeler, konteynerlerin sac zemininin, sıcağın etkisiyle genleşerek solunum problemlerine yol açtığını söylüyor. Kaldırılmayan enkaz yığınları ve yıkılmayı bekleyen ağır hasarlı binalar ise, Van’a bir hayalet kent görüntüsü veriyor.

Haber: Ali Yıldırım

Evleri yıkılan ve Kızılay çadırlarında çetin kış şartlarında yaşamaya çalışan depremzedeler, konteyner kentlerin inşa edilmesiyle bir nebze olsun rahatlamışlardı. Çadır yangınlarında pek çok vatandaşın hayatını kaybetmesinin ardından inşa edilen konteynerler, sıcak hava koşullarına karşı dayanıksız çıktı. Kışın çadırlarda soğuklarla mücadele eden depremzedeler,  şimdi de astım tehlikesiyle karşı karşıya.

Sıcaktan genleşen konteynerin sac yüzeyi, konteynerde koku yaparak yaşamı zorlaştırıyor. Geceleri koku sebebiyle uyumakta zorlandıklarını dile getiren anneler, çocuklarınının solunum yolu problemleriyle karşılaştığını söylüyor.

Van’ın en büyük konteyner kenti olan Anadolu Konteyner Kenti’nde yaşayan bir çok depremzede, bir an önce devletin kendilerine söz verdiği konutları bekliyor.

Van merkezde depremden önce inşa edilen  ve anahtarı teslim edilmeyen bir çok binanın ağır hasarlı olması, müteahhitlerin ihmalkarlığını ortaya koyuyor.

Kent esnafı ise Cumhuriyet Caddesi’nde yeni yeni hareket başladığını dile getiriyor ve ekliyor; ‘Korku içerisindeyiz, bir deprem daha olacak ve herşey yine yerle bir olacak diye endişeleniyoruz.’

 
Toplam blog
: 8
: 763
Kayıt tarihi
: 03.04.12
 
 

Kocaeli Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Gent University İletişim Bilimleri, Sosyal medy..